CTP, rezervat cu privire la ameninţările Moscovei referitoare la al Treilea Război Mondial: „Cimpanzeul sângeros este capabil de orice, dar, în clipa de față, livrează minciuni colosale”

Ameninţările cu bomba nucleară şi cu cel de-al Treilea Război Mondial sunt pură "gargară", este de părere jurnalistul Cristian Tudor Popescu. Gazetarul se bazează pe faptul că, în momentul de faţă, ruşii nu au suficient elan pentru asemenea acţiuni, având în vedere înfrângerile, retragerile, scufundarea navei „Moskva”.

16 apr. 2022, 19:06
CTP, rezervat cu privire la ameninţările Moscovei referitoare la al Treilea Război Mondial: „Cimpanzeul sângeros este capabil de orice, dar, în clipa de față, livrează minciuni colosale”

CTP este de părere că, în clipa de faţă, Putin nu face altceva decât să urmeze îndemnul lui Hitler: „Dacă tot te apuci să minți, măcar spune o minciună uriașă„.

CTP, despre ameninţarea Kremlinului cu bomba nucleară şi cu al Treilea Război Mondial: „O fanfaronadă”

Gazetarul susţine faptul că NATO și UE ar face bine să ignore retorica Rusiei, care amenință cu al Treilea Război Mondial și cu folosirea armei nucleare, pentru că nu este decât o formă de propagandă primitivă. Cu toate astea, „cimpanzeul sângeros” este capabil de orice.

Apare această întrebare destul de frecvent: Ce-i cu al Treilea Război Mondial? Ce fac rușii cu asta? Pot să spun destul de liniștit în momentul ăsta – în momentul acesta, nu în general – că e o fanfaronadă asta. Au simțit nevoia să scoată vorbe pe gură, să zică ceva, pentru că s-a scufundat „Moskva”. 

Să știți că și dacă ar fi spus ce circulă pe net acum – că a trecut la submarine „Moskva”, nu s-a scufundat, adică Jana nu e moartă, Jana se transformă – și asta ar fi ținut la poporul rus în momentul de față! Dacă spunea că s-a făcut submarin nava, ținea și asta! Nu pot să îmi fac nicio iluzie.  Acolo Putin știe ce folosește.

Sentimentul celui de-al Doilea Război Mondial, sentimentul de popor măreț, de salvator al Europei – ei așa se consideră, rușii, în conștientul și în subconștientul lor colectiv, ei se consideră salvatorii Europei. Naziști? Păi, naziști nu sunt numai nemții! Naziști sunt lituanienii, sunt estonienii, sunt letonii, sunt polonezii, finlandezii și mergi înainte. Românii! Acuzele de nazism la adresa românilor sunt grămadă – și unele dintre ele justificate în al Doilea Război Mondial. Deci, acest sentiment e foarte puternic în poporul rus și-l folosesc în momentul de față, orice s-ar întâmpla.

Citeste si CTP, atac furibund la premierul Ungariei: „Viktor Orban este un Putin. Dacă ar avea resursele Rusiei l-am vedea făcând ce face liderul de la Kremlin”

Practic, am ajuns la o formă de propagandă care nici măcar nu mai are nimic din manipulare. Manipularea presupune, totuși, cât de cât, un raționament, o construcție, să încerci să folosești și o bucățică de adevăr sau ceva. Nu! În clipa de față, Kremlinul livrează pur și simplu minciuni colosale, după cum instruia tătânele lui Putin, adică Hitler. El așa spunea: dacă tot te apuci să minți, măcar spune o minciună uriașă, nu minți pe mic, pe porțiuni, că nu crede lumea, spune o minciună uriașă și vei fi crezut”, a explicat jurnalistul în emisiunea Cap limpede de la Digi 24.

Războiul din Ucraina va fi de durată

Gazetarul a precizat, totodată, că războiul va fi unul de durată, cu recăderi și perioade de acalmie.

Cred că va fi un război mai mult sau mai puțin înghețat. Adică poate să fie și fierbinte, cu recăderi, cu perioade de acalmie, dar asta este probabilitatea cea mai mare: să se prelungească războiul – nu știe nimeni cât în acest moment – sub diverse forme, pentru că blocajul este evident.

Ați văzut cum urla ăla, moșulică ăla, care altfel ar părea simpatic bunicuțul: Avem nevoie de victorie oricât ne-ar costa! Și cu lacrimi în ochi! Lacrimi pentru ce? Pentru fierotania aia care s-a scufundat. Nu vorbesc de ucrainieni, ăia sunt suboameni pentru ruși, dar pentru zecile de mii de ruși care au murit și vor mai muri acolo. Nu, nu, ăla vărsa lacrimi pentru crucișător și să bombardăm Kievul! Deci, o să țină războiul. Nu văd cum cum se poate stopa lucrul ăsta„, mai spune CTP.

Citeste si CTP: „Cum să atace NATO Rusia? Nu atacă, nici vorbă! Dacă recurge la arme nucleare, abia atunci existența Rusiei este amenințată”

„Cimpanzeul sângeros e oricum  în stare de orice”

Deşi este reticent, deocamdată, cu privire la ameninţările Kremlinului, CTP nu exclude faptul că Putin şi-ar putea duce, la un moment dat ameninţările până la capăt. Totuşi, crede că, pentru moment, NATO și UE ar face bine să ignore retorica Rusiei.

Acum ei aruncă cu vorbe, cu foarte multe vorbe, cum e și aia că la Odesa există un comandament NATO, care conține și români și care supraveghează navele rusești și îi informează pe ucrainieni. Asta face parte din pregătirea atacării Odesei, care trebuie să vină și ea mai devreme sau mai târziu.  În clipa de față nu au suficient elan pentru asta, având în vedere înfrângerile, retragerile, scufundarea „Moskva”.

Rămân la ce am spus: cimpanzeul sângeros este capabil de orice. Asta am spus-o în prima secundă a războiului și rămân la această părere, e capabil de orice.

Dar în clipa de față, cred că NATO și Uniunea Europeană nu trebuie să mai țină seama de gargara asta cu al Treilea Război Mondial și cu amenințările nucleare ale Rusiei și așa mai departe. Nu, pentru că în ele este multă fanfaronadă în clipa asta, bat în tingiri”, crede Cristian Tudor Popescu.