CTP, scandalizat de decizia Austriei în cazul Schengen: E vorba de un „Așa vrem noi!”. Ce argument minunat li se oferă astfel suveraniștilor anti UE, putiniștilor!

Ministrul de interne al Austriei, Gerhard Karner, îşi menţine dreptul de veto împotriva aderării României şi Bulgariei la Schengen, motiv pentru Cristian Tudor Popescu să măture lingvistic cu rămăşiţele Imperriului austro-ungar.

06 dec. 2022, 14:45
CTP, scandalizat de decizia Austriei în cazul Schengen: E vorba de un „Așa vrem noi!”. Ce argument minunat li se oferă astfel suveraniștilor anti UE, putiniștilor!

CTP a reacţionat în termeni duri, dar cu argumente logice, la decizia Austriei de a ne ţine în afara spaţiului Schengen în condiţiile în care nu avem nici măcar frontieră directă cu această ţară.

„Talpa pusă de Austria în ultimul moment intrării României în Schengen ține, înainte de politică, diplomație sau imigrație, de domeniul absurdului.

Mai întâi, absurdul geografic. România nu are graniță cu Austria. Pentru cei 75.000 de imigranți ilegal care zic ministrul de Interne și cancelarul că au intrat în Austria nu poate fi vinovată România decât dacă aceștia au zburat pe calea aerului de la noi peste Ungaria sau Serbia, după cum arată datele europene Frontex. Atitudinea Austriei diferă net de cea a Olandei, care a dorit să verifice realitatea din România și și-a schimbat poziția. E vorba de un „Așa vrem noi!”, bazat pe nimic ca argumente și fapte, dar pe tema imigrației în bătălia de imagine din politica internă austriacă. Nici nu avem ce să demonstrăm, să încercăm să convingem, căci ni se refuză de plano orice argument”, scrie CTP în republica.ro.

Suspans privind aderarea României la Schengen. Klaus Iohannis: „Încă se negociază, discutăm până în ultimul moment”
„Apoi, uriaș, absurdul consensual. Să presupunem că nu exista acum decât Europa, nu și Uniunea Europeană. România ar fi avut aprobarea de a beneficia de reglementările de circulație Schengen din partea a 26 de țări, practic, a Europei. Nu vrea Austria? Asta e. Tirurile și persoanele venite din România ar ocoli rămășița imperiului habsburgic și Auf Wiedersehen!…

Austria se opune oficial aderării României la Schengen, declară cancelarul Karl Nehammer: „Nu există o aprobare din partea Austriei pentru extinderea cu Bulgaria şi România”
Însă, pentru că există UE și România este membru de 15 ani, o singură voce, Austria, poate să ne interzică intrarea în condiții Schengen în toată Uniunea Europeană! Greu de imaginat o situație mai nedemocratică. Și ce argument minunat li se oferă astfel suveraniștilor anti UE, putiniștilor!…

Nu știu exact cât rău va face României și Bulgariei neadmiterea în Schengen prin răul plac al guvernului austriac. Dincolo de orice cifre, e vorba de o nedreptate jignitoare, de desconsiderare la adresa românilor. Iar ideea de Uniune Europeană va fi puternic lovită, pe aici, prin Estul „sălbatic”, și nu de rachete rusești…”, mai scrie CTP:

Austria îşi menţine dreptul de veto împotriva României şi Bulgariei

Ministrul de interne al Austriei, Gerhard Karner, îşi menţine dreptul de veto împotriva aderării României şi Bulgariei la Schengen. Ministrul a contrazis informaţiile din presă potrivit cărora Austria ar putea ceda la Consiliul miniştrilor de interne din 8 decembrie de la Bruxelles.
În „Morgen journal”, ministrul a contrazis informaţiile din presă potrivit cărora Austria ar putea ceda la Consiliul miniştrilor de interne din 8 decembrie de la Bruxelles, relatează Kleine Zeitung: „În acest moment, există un refuz la extinderea Schengen pentru România şi Bulgaria”.

Austria se opune oficial aderării României la Schengen, declară cancelarul Karl Nehammer: „Nu există o aprobare din partea Austriei pentru extinderea cu Bulgaria şi România”
De asemenea, nu va exista nici o aprobare condiţionată a aderării la Schegen, respectiv aderarea la vară, dacă sunt îndeplinite anumite condiţii – a precizat un purtător de cuvânt al ministrului într-un interviu pentru Kleine Zeitung.

Faptul că există o legătură cu alegerile din Austria Inferioară este negat cu tărie de cei din jurul Austriei Inferioare. Protecţia frontierelor pur şi simplu nu funcţionează, spun ei, iar Bulgaria şi România trebuie să fie luate „la pachet”.

Totuşi, după o presiune puternică din partea Croaţiei, Austria a cedat în faţa Croaţiei. În timpul ultimei sale vizite la Zagreb, cancelarul Karl Nehammer a asigurat admiterea ţării începând cu 1 ianuarie 2023.