CTP, un nou derapaj: Viorica Dăncilă demonstrează că „este o nesimţită faţă de propriul partid”

Cristian Tudor Popescu consideră că PSD este într-o situație fără precedent, iar Viorica Dăncilă adoptă atitudinea lui Ceaușescu a „ținutului bine în șa”. În ceea ce privește regenerarea electorală a social-democraților, CTP spune că aceasta depinde exclusiv de prestația la guvernare a PNL.

25 nov. 2019, 06:35
CTP, un nou derapaj: Viorica Dăncilă demonstrează că „este o nesimţită faţă de propriul partid”

Zile importante pentru PSD. Luni, social democraţii se întâlnesc într-o şedinţă informală să analizeze scorul după turul doi, iar în funcţie de asta se decide şi soarta Vioricăi Dăncilă la şefia partidului. Marţi va avea loc şi un Comitet Executiv. Se gândesc deja cei din PSD la un congres.

„Potrivit procedurilor de la Partidul Comunist, nu va fi dată jos Dăncilă mâine. O să se convoace CEx, se frământă problema în colectiv cu tovarășii. Chestiunea este că ei ar da-o jos, dar pe cine să pună în loc? PSD e într-o situație în care n-a fost niciodată. Mereu, de-a lungul istoriei lui, a existat un continuator, să zicem, un prim-ministru din umbră, un șef de partid din umbră, un președinte din umbră. A existat. Mereu. Iliescu, urmat de Năstase, Năstase de Geoană, Geoană de Ponta. Mereu au avut o soluție în spate. Acum nu au! Nu au. E o contra-selecție perfectă făcută de Dragnea, încât orice om normal se întreabă: care are față de lider, mă, dintre ăștia? Pe cine să pună?” – a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

ALEGERI PREZIDENTIALE 2019. Profilul alegătorului. Cine a votat cu Iohannis, cine cu Dăncilă

Rezultate oficiale parţiale ale alegerilor prezidenţiale de duminică indică faptul că în ţară, Klaus Iohannis a obţinut 63.16% din voturi şi Viorica Dăncilă – 36,89 %. În diaspora, Klaus Iohannis are un scor de 92,19%, iar Viorica Dăncilă 7,81%. Însumând voturile exprimate în ţară şi în străinătate, rezultă că în total au fost contabilizate 9.632.798 de voturi, reprezentând 96,03%, situaţie în care Klaus Iohannis a fost votat de 6.306.918 de alegători, reprezentând 65,47%, iar Viorica Dăncilă a primit voturile a 3.325.880, adică 34,53 %.