Cu cât a fost depunctată prietena lui Carla’s Dreams la Bacalaureat. Amira este șocată după contestație: „Ne vrea agramați și ușor de manipulat”

Cu cât a fost depunctată prietena lui Carla’s Dreams la Bacalaureat. Amira Ene este din Urlați, Prahova, iar în urma susținerii examenului maturității, a obținut media 9.75. S-a arătat nemulțumită de nota primită la limba română, așa că a făcut contestație.

11 iul. 2023, 16:47
Cu cât a fost depunctată prietena lui Carla’s Dreams la Bacalaureat. Amira este șocată după contestație: „Ne vrea agramați și ușor de manipulat”

Cu cât a fost depunctată prietena lui Carla’s Dreams la Bacalaureat. Amira este una dintre cele mai mari admiratoare ale trupei Carla’s Dreams, iar asta se poate obsrva de pe pagina ei de Facebook, care este plină cu poze de la concertele artiștilor moldoveni.

Citește și: Persoana care a fotografiat subiectele de la Bacalaureat şi le-a făcut publice a fost identificată. Secretar de stat în Ministerul Educației: ”Este anchetată și va suporta consecinţele”

Cu cât a fost depunctată prietena lui Carla’s Dreams la Bacalaureat

Tânăra susține că și-a verificat lucrarea cu alți trei profesori, urmând baremul de corectare. Nicio greșeală, ar fi fost concluzia lor. După afișarea notelor finale, Amira a avut parte de un mare șoc, nota ei nu a fost mărită absolut deloc, ci din contră, a fost scăzută cu 90 de sutimi, rezultatul final fiind de 8.60.

Nu înțeleg și nu voi înțelege niciodată care a fost sistemul de notare. Am verificat baremul nu cu unul, ci cu trei profesori de română. E cea mai mare nedreptate care mi s-a făcut vreodată. Și trist este că nimeni nu îmi va putea explica vreodată de ce.

Am auzit că în comisiile de corectare au fost inclusiv învățători. Nu am nimic cu pregătirea acestora, însă, o teză de bac la română nu poate fi corectată decât de un profesor de limba și literatura română. Știu că nu voi mai schimba nimic, știu că am pierdut un tren important pentru mine, dar mi-aș dori ca ceva să se schimbe în actualul sistem de învățământ.

Unul care ne vrea agramați și ușor de manipulat prin faptul că sunt trecute cu vederea din ce în ce mai multe greșeli”, a spus Amira, pentru observatorulph.ro.

Amira a scris un eseu-manifest pe care ar vrea să-l citească tot mai mulți elevi, dar și profesori. Ea a vrut să tragă un semnal de alarmă referitor la situațiile revoltătoare care au avut loc în sesiunea de vară a Bacalaureatului 2023.