Cu cât scoate Rusia la licitaţie apartamentul confiscat al soţilor Zelenski din Ialta

Rusia va scoate la licitaţie, la 30 octombrie, cu un preţ de pornire de peste 240.000 de euro, apartamentul deţinut de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi de soţia acestuia, Olena Zelenska, în Ialta, în peninsula ucraineană Crimeea, anexată ilegal de Moscova în 2014.

23 oct. 2023, 11:22
Cu cât scoate Rusia la licitaţie apartamentul confiscat al soţilor Zelenski din Ialta

Potrivit agenţiei oficiale TASS, apartamentul, care a fost confiscat în mai de „parlamentul” impus de Rusia în Crimeea, va fi scos la licitaţie „la roşu”, întrucât cuplul prezidenţial nu a locuit niciodată la această proprietate unde doar pereţii sunt zugrăviţi.

Apartamentul familiei Zelenski are o suprafaţă de 119,5 metri pătraţi şi este situat în zona rezidenţială Imperator din localitatea Livadia, situată la periferia popularei staţiuni balneare Ialta, una dintre principalele destinaţii turistice din peninsulă.

Proprietatea, care era înregistrată pe numele Olenei Zelenska, a fost scoasă la licitaţie cu un preţ de pornire de 24,6 milioane de ruble (242.875 euro la cursul de schimb curent).

Apartamentul soţilor Zelenski are un living cu vedere panoramică, un dormitor, o baie şi o bucătărie open-space cu spaţiu de luat masa. Apartamentul nu este mobilat şi nici nu are sistemul electric instalat, conform aceleiaşi surse.

Citeşte şi: Fiica lui Saddam Hussein, condamnată la închisoare pentru promovarea partidului tatălui său

Apartamentul este situat la etajul 5 al clădirii, iar balconul are vedere la Marea Neagră şi la Palatul Livadia, care a fost cândva casa de vacanţă a ultimului ţar rus Nicolae al II-lea, împuşcat de bolşevici în 1918, potrivit Agerpres.

Palatul imperial a găzduit, în februarie 1945, Conferinţa de la Ialta, la care au participat liderii sovietic, Iosif Stalin, britanic, Winston Churchill, şi american, Franklin D. Roosevelt.

Potrivit TASS, cererile de cumpărare vor fi acceptate până pe 26 octombrie, iar participanţii la licitaţie vor fi obligaţi să depună un depozit de 50% din preţul iniţial de pornire.

Citeşte şi: Război în Ucraina. Un lansator multiplu de rachete rusesc TOS-1A, supranumit „Buratino”, lovit fatal de o dronă VIDEO