Cu cât se vinde celebrul telefon cu disc din anii ’80. Poţi încasa bani frumoşi dacă ai unul acasă!

Românii care au trăit pe timpul lui Nicolae Ceauşescu vor fi surprinși să afle cât costă acum un telefon cu disc. Astfel, mulți dintre ei se vor supăra pentru că și-au aruncat telefonul vechi, acesta valorând în prezent o mică avere.

20 mart. 2023, 15:53
Cu cât se vinde celebrul telefon cu disc din anii ’80. Poţi încasa bani frumoşi dacă ai unul acasă!
Cu cât se vinde celebrul telefon cu disc din anii '80. Poţi încasa bani frumoşi dacă ai unul acasă!

Cu cât se vinde celebrul telefon cu disc din anii ’80. Românii sunt în general melancolici când vine vorba despre perioada comunistă și păstrează multe dintre obiectele pe care le foloseau în acea perioadă. Dacă unii nu concep să înstrăineze obiectele de care sunt legate multe amintiri pe care le au din Epoca de Aur, alții le pun la vânzare pe site-urile specializate în speranța că își vor mai rotunji veniturile.

Citeşte şi: Bancnota din România din 1998 care se vinde acum cu 90.000 de euro. Vezi dacă o ai pe acasă sau la părinţi ori bunici! FOTO

Devenit o „piesă de muzeu”, telefonul cu disc este la mare căutare printre colecţionari. Un telefon cu disc din anii ’80 poate fi vândut și cu câteva sute de lei. De exemplu, un utilizator al platformei OLX a încărcat un anunț prin care oferă spre vânzare un asemenea obiect. Potrivit postării respective, aparatul se vinde la prețul de 230 de lei. Vânzătorul precizează în anunț că aparatul pe care l-a pus la vânzare este perfect funcțional. Potrivit unor alte anunțuri încărcate pe platforma respectivă, depinzând de modelul telefonului, poate fi achiziționat și la prețuri între 50 și 375 de lei.

Citeşte şi: Românii vând pe internet bancnotele cu chipul Ecaterinei Teodoroiu. Cu cât poţi cumpăra bancnota de 20 de lei

Când au apărut telefonele cu disc în România

În 1881 a fost instalată prima linie telefonică în Transilvania. Doi ani mai târziu, în București, s-a instalat prima linie telefonică particulară între magazinul și Tipografia „Socec”. Pe 27 iulie 1930 Guvernul a contractat, la International Telephone and Telegraph Corporation din New York, un împrumut de 8 milioane de dolari cu 8% dobândă, concesionând societății americane serviciul de telefoane, scrie educatieprivata.ro. Această concesiune a durat până în 1941, când a fost răscumpărată de statul român. Între 1949 și 1989, Ministerul Poștelor și Telecomunicațiilor a înglobat compania de telefoane naționalizată, transformată în Direcție PTT.