Cu ce înlocuim carnea de porc la masa de Crăciun. Evită excesele alimentare pentru a avea sărbători fericite

La romani, pe masa traditionala de Craciun, porcul este rege. Sarmalutele, friptura, carnati, toba si alte preparate specifice nu pot lipsi sub nicio forma din meniul de final de an.

23 dec. 2014, 08:00
Cu ce înlocuim carnea de porc la masa de Crăciun. Evită excesele alimentare pentru a avea sărbători fericite

Problema e ca, in aceasta perioada, mancam prea multa carne de porc fara sa constientizam cate preparate de pe masa de Craciun contin acest ingredient. Daca ne gandim ca o portie rezonabila de carne de porc la o masa trebuie sa fie de doar 100-150 de grame, realizam ca de Sarbatori mancam mult prea multa carne.

In concluzie, carnea de porc este buna doar daca o prepari sanatos si o mananci in portii rezonabile, cu legume. Sa nu uitam ca ea ne ofera nutrienti esentiali, cum sunt proteinele, si minerale esentiale, cum este fierul si zincul.

Insa, daca esti o carnivora din fire, si nu poti renunta la carne iti recomandam sa prepari macar cateva feluri de mancare traditionale si din alte tipuri de carne, ceva mai sanatoase:

1. Carnea de curcan

Carnea de curcan nu este tradionala de Craciun insa contine o cantitate generoasa de aminoacizi, antioxidanti si minerale. In schimb, este o carne slaba in grasimi.
150 de grame de carne de curcan fara piele iti furnizeaza o doza excelenta de acid folic, alte vitamine din complexul B, potasiu si zinc.

Asa ca, poti incerca, pe langa preparatele traditionale de porc, carnati, toba, sunculita, o friptura de curcan sau, de ce nu, un curcan umplut. 

Citeşte mai mult pe ele.ro