Cu ce ne vor surprinde smartphone-urile în 2012

Anul viitor telefoanele inteligente vor veni cu procesoare quad-core, ecrane mult mai performante, capacitate de a efectua plăti la comercianți prin intermediul lor și probabil baterii care vor avea o autonomie în modul de lucru de 24 de ore, informează PC News.

11 nov. 2011, 10:43
Cu ce ne vor surprinde smartphone-urile în 2012

De la lansarea iPhone din 2007, smartphone-ul care a revoluționat industria, toți producătorii au transformat un simplu telefon într-un dispozitiv care să înglobeze cât mai multe funcționalități.

Anul acesta procesoarele slabe au lăsat locul modelelor dual-core, iar camerele telefoanelor au calități impresionante pentru dimensiunile lor, dar asta nu înseamnă că în 2012 producătorii de telefoane nu vor aduce noi funcționalități pentru a surprinde clienții.

Procesoarele quad-core vor lua locul celor dual core

Dacă în anul 2011, procesoarele dual-core au făcut istorie, anul viitor aceste vor fi deja istorie pentru că NVIDIA a lansat luna aceasta Tegra 3, un procesor de cinci ori mai puternic față de predecesorul Tegra 2, care a sosit pe piață la începutul anului. În 2012 și Qualcomm a anunțat lansarea unui procesor de 2.5 Ghz.

Plățile prin intermediul smartphone-urilor ar putea lua avans

Near-field communication (NFC) este o tehnologie care permite efectuarea plăţilor la comercinanţi prin simpla apropiere a smartphone-ului de un dispozitiv. Pentru ca lucrul ăsta să se întâmple cât mai repede, producătorii de telefoane mobile trebuie să echipeze dispozitivele cu NFC.

Potrivit unor zvonuri Apple va pune NFC în viitorul iPhone, iar Research în Motion a integrat deja această funcționalitate în noul BlackBerry 9900.

Display-urile cu rezoluție de 720 de pixeli vor intra în standard

În momentul acesta Samsung Galaxy Nexus și HTC Rezound sunt primele telefoane cu o rezoluție a display-ului de 720p (1280 x 720 pixeli), iar anul viitor acest tip de va intra în standard pentru toate telefoanele din gamele high-end.

Tot mai multe telefoane vor avea control vocal

Aplicația Siri a celor de la Apple îi va inspira și pe ceilalți producători, iar la anul multe smartphone-uri vor avea această funcționalitate, mult îmbunătățită.

Baterie cu autonomie de lucru de 24 de ore

Odată cu  evoluția smartphone-urilor și a numărului crescut de funcționalități, bateria este  mult mai solicitată, iar timpul de lucru este mai scăzut. Toate speranțele sunt puse în oamenii de știință care ar putea dezvolta anul viitor o baterie care să țină aproximativ 24 de ore în modul de lucru.


loading...