Cu ce să înlocuieşti carnea ca să slăbeşti

În cazul în care vrei să faci o schimbare în alimentația ta, care să te ajute să pierzi și câteva kilograme bune, atunci vezi ce alternativă sănătoasă ai pentru a înlocui consumul de carne.

17 mai 2017, 08:30
Cu ce să înlocuieşti carnea ca să slăbeşti

Este cunoscută ideea conform căreia atunci când mănânci carne este bine să ai și o porție de legume alături pentru a ajuta organismul și totodată pentru a-i oferi energia necesară ca să digere proteina animală.

O alternativă bună și sănătoasă a cărnii este ciuperca.

Înlocuiește carnea cu ciuperci pentru un trup zvelt

În urma studiilor efectuate de către cercetatorii de la Scoala de Sanatate Publica Johns Hopkins Bloomberg din Baltimore, Maryland, pe un eșantion de 73 de adulți, femei în mare parte s-a descoprit că ciupercile sunt un înlocuitor excelent al cărnii, cu precizarea că dacă le consumăm în mod constant organismul nostru va fi mult mai puternic și mai sănătos.

Această schimbare te scapă de 3 kilograme

Practic acest studiu a avut ca și rezultat la persoanele studiate, 3 kilograme în minus. Unde mai pui și faptul că un anumit tip de ciuperci, mai exact cele champinion se pară că protejează femeile de apariția cancerului la sân.

Acest lucru poate fi susținut de faptul că el, ciupercile sunt pline de nutrimenți, antioxidanți și o doză semnificativă de vitamina D.

Conțin și proteine exact ca și carnea, doar că în cazul lor proteina este de origine vegetală. Lipsa carbohidraților și a grăsimilor le fac să treacă în topul alimentelor bune de consumat în dietă.

Susțin organismul în procesul de sinteză a interferonului

Se pare că același studiu confirmă faptul că ele ar avea și un efect antimicrobian.
Interferonii sunt proteine naturale produse de organismul uman, iar consumul cu regularitate a ciupercilor ajută foarte mult în procesul de sinteză a acestuia, lucru care ajută la dobândirea unei imunități puternice.

În cazul în care alegi să le introduci în alimentația ta zilnică, indiferent dacă le pui pe grătar sau le consumi fierte, îți vor oferi senzația de sațietate, proteine de cea mai bună calitate și o hidratare bună, deoarece ele conțin 90% apă.

Nu trebuie exclusă nici varianta conform căreia ele pot fi consumate și în stare crudă, mai ales în salate.

O porție de ciuperci reprezintă o porție de sănătate pentru care organismul tău îți va fi recunoscător.

Află ce alte beneficii îți mai oferă ciupercile AICI