Cu ce se ocupă fiul Sofiei Vicoveanca, Bogdan. Artista nu a crezut că va mai putea aduce pe lume vreun copil: „Am vrut să înfiem o fetiță”

Sofia Vicoveanca are o poveste de viață emoționantă, deși atunci când apare pe scenă parcă orice grijă dispare. Artista cu voce gravă a povestit cum a ajuns să fie mamă, deși la acel moment nu a crezut că va mai avea copii.

22 ian. 2024, 08:27
Cu ce se ocupă fiul Sofiei Vicoveanca, Bogdan. Artista nu a crezut că va mai putea aduce pe lume vreun copil: „Am vrut să înfiem o fetiță”
Cu ce se ocupă fiul Sofiei Vicoveanca, Bogdan. Artista nu a crezut că va mai putea aduce pe lume vreun copil: „Am vrut să înfiem o fetiță”

Deși anii au trecut, cu tot cu griji și bucurii deopotrivă, cu greu ne putem gândi atunci când o privim că Sofia Vicoveanca are 82 de ani. Artista de muzică populară are o energie debordantă, lucru ce a menținut-o tânără în tot acest timp. Ea a povestit cum a ajuns că devină mamă, deși nu mai avea speranțe pentru așa ceva.

Citește și: Motivul pentru care Sofia Vicoveanca le interzice artiștilor să-i cânte piesele: „Când n-o să mai fiu, o să fie vraiște în repertoriul meu. Măcar acum să fiu lăsată în pace”

Cu ce se ocupă fiul Sofiei Vicoveanca

Pe lângă o adevărată vedetă a cântecului bucovinean, Sofia Vicoveanca este o mamă și bunică fericită, dar și o artistă împlinită. Deși octogenară, artista nu contenește din a-și bucura fanii cu piese care mai de care mai de suflet. Este deja cunoscut faptul că vocea ei inconfundabilă se potrivește perfect cu piesele mai de jale, dar și pentru acest lucru, Sofia Vicoveanca are o explicație, și încă una emoționantă.

„La venirea pruncului pe lume, mi s-a schimbat glasul cu o terță. Fiul meu a venit pe lume acum 52 de ani, în martie 1971. Atunci mi s-a schimbat vocea. Odată cu venirea glasului grav, mă simt teribil în doină. Băiatul meu lucrează în televiziune, cameraman la TVR. Am fost extrem de fericită că Dumnezeu mi-a îmbogățit sufletul dăruindu-mi acest pruncuț, pe Bogdan Vlad. Este un copil dăruit de Dumnezeu! Indiferent câți ani are el, pentru mine el rămâne pruncul meu, pentru totdeauna”, a povestit Sofia Vicoveanca pentru viva.ro.

Privighetoarea muzicii bucovinene a povestit cum a ajuns să devină mamă, deși, la acel moment, nu credea că va reuși. Ba chiar ea și soțul său au încercat să adopte un copil pentru a-și completa familia.

„La momentul acela, eu și soțul meu deja aveam mulți ani de căsnicie și nu părea că voi fi mamă. În anii 70, când a fost prima mare inundație în Ardeal – atunci s-a văzut generozitatea românilor, unii au ajutat cu bani, alții, cu produse –, a apărut o listă a copiilor rămași orfani sau rătăciți în urma potopului pentru cei care își doreau să înfieze un copil. După ce m-am sfătuit cu soțul meu, Victor – Dumnezeu să-l odihnească! –, ne-am înscris pe listă să luăm o fetiță de 3-4 ani. Dar am fost a 24-a familie pe listă și singura familie fără copii. Până la urmă, nu am reușit să înfiem niciun copil. Ori au fost deja înfiați, ori și-au găsit părinții”, a mai declarat Sofia Vicoveanca, melancolică.

Despre soțul său, Victor Micu, artista are numai cuvinte de laudă. Un bucureștean veritabil, bărbatul s-a îndrăgostit iremediabil de vedeta muzicii populare românești. Pe lângă dragostea vieții sale, Victor Micu i-a fost Sofiei Vicoveanca și primul spectator, dar și cel mai mare critic, sprinijind-o pe aceasta în orice a ținut de fericirea sa. Din nefericire, acesta a murit în urmă cu 22 de ani, iar artista nu și-a mai refăcut viața de atunci, dedicându-se copilului și carierei sale.

„Soțul meu, Victor Micu, era bucureștean. Venise la Suceava și a dat păcatul peste el văzându-mă, iar în final s-a moldovenizat până în unghie, cum se spune la noi. Era un ziarist cu un condei foarte ascuțit, foarte caustic. El avea o rubrică de scandal, ceea ce i-a adus multe necazuri, dar în general el era un om vertical. Soțul meu a fost primul meu spectator. Nu eu fac textele melodiilor, însă le culeg și, uite așa, citind foarte mult, soțul meu îmi zicea mereu să am grijă să nu mă repet. Iar când lucram la un text și ziceam că e extraordinar, el mereu mă contrazicea. Așa se face că începeam să aruncăm cu creioane și să rupem hârtii, începea scandalul. Așa a fost soțul meu, dar mi-a fost alături, mi-a înțeles cariera”, mai spune artista.

Citește și: Sofia Vicoveanca locuieşte într-un bloc cu bulină roşie care poate cădea la primul cutremur: „Păi, dacă e să mor de cutremur, uite treci pe stradă și îți ‘chică’ o cărămidă de nu știu unde în cap”