Cu ce se ocupă în prezent Dana Bartzer și Dan Creimerman, cuplul de aur al anilor ’80. Au renunțat la celebritate și au descoperit o nouă pasiune

Dana Bartzer și Dan Creimerman, cuplul de aur al anilor ’80, au părăsit lumina reflectoarelor și s-au concentrat pe familia lor, dar și pe o nouă pasiune descoperită recent.

03 oct. 2023, 10:03
Cu ce se ocupă în prezent Dana Bartzer și Dan Creimerman, cuplul de aur al anilor ’80. Au renunțat la celebritate și au descoperit o nouă pasiune
Cu ce se ocupă în prezent Dana Bartzer și Dan Creimerman, cuplul de aur al anilor ’80. Au renunțat la celebritate și au descoperit o nouă pasiune

Dana Bartzer și Dan Creimerman au avut un succes răsunător la care unii doar visează. Au ales, însă, să renunțe la celebritate și să își concentreze atenția pe altceva, mult mai important pentru ei. Nu doar că sunt mândri de familia pe care au construit-o împreună, dar au și o pasiune căreia i se dedică trup și suflet.

Citește și: Veta Biriș, declarații uluitoare despre retragerea din muzică: „Este cea mai mare povară pentru mine, mi-e rușine de oameni, mi-e rușine că îi prostesc”

Dana Bartzer și Dan Creimerman au renunțat la celebritate pentru o pasiune

În anii ’80, Dana Bartzer și Dan Creimerman făceau furori pe micile ecrane din România. Între timp, s-au retras din lumina reflectoarelor, dar nu au renunțat la dragostea lor pentru muzică. Le-au insuflat-o și copiilor lor și astfel și-au dat seama cât de mult le place să predea. Acum cei doi se ocupă de pregătirea tinerelor generații aspirante la celebritate.

„Nu cred că lumina reflectoarelor mai e interesantă, există suficienți oameni care vor să fie în lumină, iar activitatea noastră este normală, câteodată mai multă în diferite momente, dar nimic extraordinar”, a declarat Dan Creimerman pentru viva.ro.

La rândul său, Dana Bartzer consideră că toate lucrurile s-au așezat așa cum trebuia în viața lor. S-au bucurat de carieră, dar și de familie, iar apoi și-au descoperit noua vocație.

„Cred că Dan și cu mine suntem oameni norocoși, toate lucrurile au venit pentru noi la timpul potrivit: scena, turneele, studioul, publicitatea, copiii, școala sunt etape pe care nu le-am forțat niciodată. S-au întâmplat pur și simplu”, a spus artista.

Dana Bartzer și Dan Creimerman preferă să se preocupe de pregătirea tinerelor talente, decât să iasă ei în evidență: „Este o activitate interesantă. Descoperi oameni, cu gândurile lor, cu problemele lor, cu viața lor, și încerci să-i îndrumi pe drumul pe care ei speră să meargă”, a afirmat artistul.

Dana Bartzer a povestit că, încă de mică, profesoara sa a observat că are talent de pedagog, însă în adolescență nu a mai dat importanță acestui lucru, fiind mai importantă faima. Mai întâi au fost emisiunile cu copii, la care a lucrat cu drag și unde și-a dat seama că adoră copiii. Apoi a devenit mamă și și-a dat seama că-i place mult să împărtășească cu cei mici cunoștințele acumulate, astfel că a ajuns să predea la clase întregi.

„Am început cu copiii noștri: de la temele de școală, la pregătirea muzicală, la educație. Am continuat cu colegii copiilor noștri, pe care i-am îndrumat la școală, la orele de muzică. Așa am descoperit pasiunea de a-i învăța pe alții. Mai întâi, copii în primii ani de școală, apoi de gimnaziu, apoi liceeni. Acum, la Colegiul Național de Muzică „George Enescu”, ne întâlnim cu adolescenți din clasele 9-12, la secția jazz – muzică ușoară. Cu toții trec printr-un examen de admitere, sunt selectați, dar foarte diferiți. Unii dintre ei sunt deja mici artiști cu experiență, trecuți prin ani de scenă și de concursuri. Alții urcă pentru prima oară pe scenă în sala de spectacol a liceului”, a spus Dana Bartzer despre ocupația sa și a lui Dan Creimerman.

Citește și: Maria Ciobanu se retrage din muzica populară, la 86 de ani: „Corzile vocale nu-s de fier. Și fierul se tocește, dacă-l tot bați”