Cu cine vrea PNL să atace Primăria Capitalei. Blaga: „Un candidat cu profilul lui Klaus Iohannis”

Copreședintele PNL, Vasile Blaga, a declarat miercuri că profilul candidatului PNL care va candida la primăria Capitalei este cel a lui Klaus Iohannis, iar pentru primăriile din țară, unde există deja un primar liberal în funcție, acesta are "drept de preempțiune".

29 iul. 2015, 21:26
Cu cine vrea PNL să atace Primăria Capitalei. Blaga: „Un candidat cu profilul lui Klaus Iohannis”

„În acest moment sunt candidați care doresc să intre în competiție. Sunt propuneri, dar am stabilit asupra uneia dintre ele, pentru că organizația de București abia acum trebuia să finalizeze o analiză sociologică prin care să definească clar profilul candidatului, și vă spun de pe acum care va fi: profilul Klaus Iohannis. (…) Eu cred că bucureștenilor le lipsește un manager. Bucureștiul mă interesează în mod cu totul deosebit, pentru că noi am acordat foarte multă atenție celor care coordonează activitatea din București și o să ne îndreptăm acum și spre București cu mult mai multă atenție, pentru că suntem prin țară zi de zi, dar Bucureștiul este la doi pași”, a precizat Vasile Blaga, la Realitatea TV, citat de Agerpres.

Acesta a adăugat că, în ceea ce privește alegerile locale din 2016, partidul are termene foarte stricte, luna viitoare urmând a fi discutate toate candidaturile.

În ceea ce privește primarii în funcție, aceștia au „drept de preempțiune” dacă nu au probleme cu legea, iar în cazul în care există mai mulți candidați, numele celui care va fi trecut pe buletinul de vot trebuie stabilit în urma unor sondaje și analize sociologice.

La împlinirea unui an de la fuziunea dintre PNL și PDL, Vasile Blaga a apreciat că lucrurile merg foarte bine, chiar dacă mai sunt unele probleme de rezolvat.

Mai sunt și lucruri de rezolvat și nu o să le ascund sub preș. Nu o fac nici eu și nu o face nici doamna Gorghiu. (..) Săptămâna trecută am fost în Bărăgan. Nu prea suntem mulțumiți de cum merg treburile acolo, dar și în alte județe avem încă lideri care au, așa, ei — și o spun, iată, la televizor — așa, aerul de asistați politic. Nu social, politic. Adică, știți cum?, să tragă alții, ca și la prezidențiale, că ne va fi bine la toți. Ei, lucru ăsta nu se va mai întâmpla și de aceea vrem niște termene foarte, foarte serioase în partid”, a subliniat liderul liberal.