Cu fiecare grad în plus în calorifere, creşte şi factura. Iată cum putem face ECONOMII

Căldura a fost furnizată în aproape toată ţara, asta spre disperarea celor cu venituri reduse pentru care facturile iarna sunt o povară. Specialiştii vin cu sfaturi pentru a face economii. Ei susțin, de exemplu, că fiecare grad în plus peste 20 de grade în calorifere creşte factura cu 7 la sută, informează România TV.

29 oct. 2015, 09:51
Cu fiecare grad în plus în calorifere, creşte şi factura. Iată cum putem face ECONOMII

Venirea iernii înseamnă şi facturi mai mari la întreţinere, însă sunt specialişti care spun că putem să avem o casă călduroasă şi să facem şi economie. Aceştia susţin că dacă pe parcursul nopţii, între orele 22.00 şi 6.00 setăm temperatura la 16 grade Celsius, atunci factura la căldură ar putea scădea cu 13%.

Pe de altă parte, orice grad în plus peste 20 de grade Celsius înseamnă o creştere a facturii cu aproximativ 7%.

Cea mai bună metodă de a face economie este izolarea locuinţei. Mai mult, specialiştii mai vin cu un pont şi anume lipirea unei folii de aluminiu pe peretele din spatele caloriferului. În acest fel, toată căldura vine în interorul casei şi nu se mai pierde prin pereţi.

În această iarnă, bucureştenii au o problemă mai mare, deoarece conducerea RADET anunţă că nu are aprobat bugetul pe anul în curs şi nici rectificarea pe anul trecut, astfel încât nu are bani suficienţi pentru a repara eventualele avarii.

Citeşte şi RADET: Există riscul blocării activităţii furnizorilor de energie termică, electrică şi apă