Cu lacrimi în ochi, Maria, o fetiţă de 5 ani, are nevoie de ajutor. Vezi povestea unui înger blond

Maria Boată nu a împlinit încă 5 ani, însă viața a pus-o la mari încercări încă din primul an de viaţă. Bucuria pe care au trăit-o părinții la nașterea micuței a fost repede umbrită de o veste cumplită pe care au primit-o de la medici. Maria a fost diagnosticată cu hipoacuzie neurosenzoriala bilaterală profundă.

08 apr. 2015, 05:59

Maria s-a născut în 2010 într-o familie care şi-a dorit-o mult. A primit nota 10 la naştere, era un copil absolut adorabil şi nimic nu prevestea ce urma să se întâmple. În jurul vârstei de 1 an părinţii au avut suspiciuni că nu aude foarte bine şi au mers la Spitalul de Copii Victor Gomoiu pentru a face investigaţiile necesare. Medicii le-au spus că Maria era supectă de hipoacuzie bilaterală.

Cu inima strânsă şi cu multă durere în suflet, părinţii au mers la Institutul de Fonoaudiologie si Chirurgie Functională O.R.L pentru investigaţii amănunţite. Diagnosticul a căzut ca un trăsnet asupra lor. Maria suferea de hipoacuzie neurosenzoriala bilaterală profundă.

A urmat o perioadă foarte grea, în care familia Boată a încercat să caute soluții la această problemă. După mai multe investigații, Maria a devenit un candidat clar pentru implantul cohlear. O parte din problemă s-a rezolvat, medicii reușind să-i facă primul implant cohlear, la urechea dreaptă. După operație, auzul i-a revenit într-o oarecare măsură, dar pentru a putea avea o viață normală, micuța are nevoie și de al doilea implant. Potrivit audiologului Anca Modan, acest lucru i-ar „permite să audă în limite normale, adică să-și dezvolte vorbirea, pronunția să fie corectă, să nu mai aibă acele tonalități ale hipoacuzicilor, deci îi poate asigura o integrare normală socio-profesională ulterioară”.

În mod normal, pentru rezultate foarte bune, a doua operație de implantare se face în maxim doi ani de la prima. Odată cu trecerea timpului, șansele ca micuța să audă scad, deoarece intervine fenomenul de deprivare auditivă.

„În maxim 2 luni de zile, dacă nu se operează, șansele Mariei de a auzi normal scad considerabil. Până acum am reușit să strângem 6.000 de euro, mai avem nevoie de 19.000 de euro. Medicii ne-au comunicat că șansele ca Maria să audă sunt de peste 90% și ne dorim ca în pragul Sfintei Sărbători a Învierii Mântuitorului, lumea să se sensibilizeze și să ne ajute fetița. Rugamintea mea este ca persoanele care vor să doneze, să ne lase și un număr de telefon, deoarece micuța mi-a spus, cu lacrimi în ochi, că vrea să le mulțumească personal, atunci când va auzi în totalitate”, spune Bianca Boată, mama Mariei.

În acest sens, Asociația „Salvează o inimă” demarează de urgență o campanie de strangere de fonduri care o va ajuta pe Maria să audă și să se dezvolte în condiții normale.

„Maria este un copil foarte vesel, extraordinar de curios și marea ei pasiune este pictura. Acasă părinții i-au rezervat un perete întreg pentru acest hobby și chiar i-au amenajat o expoziție în adevăratul sens al cuvântului. Am demarat de urgență această campanie întrucât orice zi pierdută înseamnă o șansă în minus ca acest îngeraș să ne poată auzi. Din experiența cazurilor anterioare cu implant cohlear, rezultatele sunt excelente, iar copiii pentru care am derulat campanii umanitare, au reușit să audă la parametri normali cam dupa 1 an de logopedie”, declară Vlad Plăcintă, președintele Asociației „Salvează o inimă”.

Nu rămâneţi indiferenţi şi haideţi să-i dăm şansa de-a se bucura de vocea mamei, muzică, râsete sau trilul unei păsări. Donațiile pot fi făcute pe platforma de donații online, https://salveazaoinima.ro/campaigns/maria-boata/ sau în conturile bancare deschise pe numele mamei, Bianca Boată:

RO58BACX0000000905862000 (Ron)

RO31BACX0000000905862001 (Euro)


loading...