Cu motocicleta pe lună. Imagini excepţionale cu primul vehicul pe două roţi conceput să ruleze pe alt sol decât cel al Terrei VIDEO

Tardigrade este prima motocicletă din lume concepută să ruleze pe suprafaţa Lunii, vehiculul revoluţionar luându-şi numele de la animalele microscopice omonime care sunt capabile să supraviețuiască condițiilor extreme.

20 oct. 2021, 10:52
Cu motocicleta pe lună. Imagini excepţionale cu primul vehicul pe două roţi conceput să ruleze pe alt sol decât cel al Terrei VIDEO

Au trecut 50 de ani de când NASA a trimis pentru prima dată un buggy pe Lună, comandantul misiunii Apollo 15, Dave Scott, și colegul său Jim Irwin petrecând mai bine de trei ore traversând cu el suprafața lunară, în iulie 1971. Dar, având în vedere planurile de a reveni pe Lună în acest deceniu, se pune întrebarea: care va fi următoarea metodă de transport pe care o vor folosi oamenii pe singurul satelit natural al Pământului?

În 2020, Andrei Fabişevski a imaginat o motocicletă electrică NASA pentru călătorii pe Lună, iar astăzi, marca germană Hookie dă viață acestui concept de motocicletă lunară electrică, expus la Muzeul Auto Petersen din Los Angeles, ca parte a unei expoziții.

Citeşte şi NASA reia zborurile spre Venus, după 30 de ani. Două misiuni de un miliard dolari vor fi trimise să descopere secretele planetei

Cu un astfel de vehicul, „motociclistul” poate transporta diferite tipuri de echipamente cu o limită de viteză de 15 km / h, în timp ce autonomia bateriei este de aproape 110 km. Conceptul Tardigrade este construit folosind materiale ultra-ușoare și cântărește 134 kg. De asemenea, motocicleta poate fi demontată cu ușurință, pentru a economisi spațiu, capătul frontal putând fi scos în două minute, scrie Daily Mail.

Citeşte şi Alimentul miraculos recomadat de NASA. Taie pofta de mâncare şi ajută în dieta de slăbire. Iată ce alte beneficii mai are!

Motocicleta Tardigrade: