Cum poate fi avitată aglomeraţia la metrou. Alexandru Rafila: „Nu ştiu dacă rezişti cu masca pe figură”

Deşi din 15 mai masca devine obligatorie în mijloacele de transport în comun, Alexandru Rafila spune că e greu să rezităm cu masca în aglomeraţia de la metrou. Reprezentatul OMS în România vine cu o soluţie pentru evitarea înghesuielii în mijlocul de transport în comun. 

03 mai 2020, 07:24
Cum poate fi avitată aglomeraţia la metrou. Alexandru Rafila: „Nu ştiu dacă rezişti cu masca pe figură”

Alexandru Rafila spune că singura soluţie pentru evitarea aglomeraţiei la metrou este decalarea programului de lucru. 

„Soluția este una singură: decalarea programului de lucru, dar trebuie coordonat. Oamenii încep, să spunem, între 6:30 și 9:30, deci fragmentarea orelor de începere și implicit a celor de terminare vor fi decalate. Suplimentarea transportului de suprafață este foarte importantă și trebuie să respecte același ciclu, de aceea coordonarea între diverși angajatori mari, autoritățile locale și cei care coordonează activitatea de transport este foarte importantă.

Ăsta probabil că o să fie unul dintre câștiguri. Așa cum spălatul pe mâini, dacă se poate vorbi, cred că este unul dintre câștiguri. Poate că o să reușim să mai decongestionăm orașul și să încercăm să călătorim în condiții mai decente”, a spus Alexandrul Rafila la Digi 24. 

Reprezentantul OMS în România spune că e greu să rezişti cu masca pe faţă în aglomeraţia de la metrou. 

„Despre ce discutăm noi, chiar dacă ai mască, la o astfel de înghesuială nici nu știu dacă reziști cu masca pe figură foarte mult. Este greu de crezut așa ceva”, a mai precizat Alexandru Rafila.

Citeşte şi CORONAVIRUS. Alexandru Rafila, avertisment pentru români: Nu încercaţi să cumpăraţi Remdesivir de pe internet