Cuiburi de ouă de dinozauri, descoperite în România

Publicat: Joi, 08 August 2019 17:25 // Actualizat: Joi, 08 August 2019 17:25 // Sursa: romaniatv.net

Noi cuiburi de ouă de dinozaur au fost descoperite la Livezi şi Boiţa, în zona Ţara Haţegului. Cercetările au început în urmă cu trei ani, iar de atunci se află în procesul de restaurare desfăşurat de către echipele de studenţi ai Universităţii din Bucureşti, conduse de conf. Zoltan Csiki-Sava şi lect. Ştefan Vasile cu susţinerea şi implicarea Dino Parc Râşnov.

Ouăle din cuiburile descoperite provin, cel mai probabil, de la „dinozaurul cu cioc de raţă" Telmatosaurus Transsylvanicus, o specie de dinozaur erbivor ce a trăit în zona Transilvaniei cu aproximativ 66-70 de milioane de ani în urmă, potrivit News.ro.

Pentru a marca aceste noi descoperiri paleontologice, începând cu 15 august, la Dino Parc Râşnov se va lansa o expoziţie de cuiburi reale de ouă de dinozaur şi machete reconstituite ale cuiburilor cu pui de dinozaur. Exponatele din cadrul vernisajului au fost descoperite şi curatoriate între 2015 şi 2018, în localităţile Livezi şi Boiţa, de aceeaşi echipă menţionată mai sus.

"Am hotărât să susţinem cercetările din domeniu încă de la începutul colaborării cu prof. Dan Grigorescu de la Universitatea din Bucureşti, autor al unor importante descoperiri şi studii pentru ţara noastră, pentru comunitatea paleontologică, dar şi pentru vizitatorii Dino Parc Râşnov, pe care ne dorim să-i surprindem în permanenţă cu noutăţi. Fiecare exponat de la Dino Parc vine şi cu o atestare ştiinţifică, astfel, vizitatorii noştri pot învăţa lucruri interesante şi inedite din istoria dinozaurilor", a declarat Adrian Apostu, managerul Dino Parc Râşnov.

"Ne-am bucurat de susţinerea continuă a Dino Parc Râşnov în cercetările desfăşurate până acum în Bazinul Haţeg, acolo unde au fost descoperite cele mai multe dovezi ale existenţei dinozaurilor pe teritoriul ţării noastre", a declarat prof. Dan Grigorescu.

Dino Parc Râşnov este o zonă de agrement şi un muzeu în aer liber, situat pe Strada Cetăţii, în apropiere de Cetatea Râşnov. Pe lângă un traseu impresionant cu 100 de dinozauri în mărime naturală, atestaţi ştiinţific, parcul dispune de locuri de joacă pentru copii, căsuţe în arbori, un cinematograf 9D şi un cinematograf 360°, traseu de aventură, labirint laser, expoziţii unicat şi multe alte zone interactive.

 

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
dinozauri pitici dinozauri romania dinozauri tara hategului
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
13 aug 05:23
Răspunde | Votează email 0 email
Neagu mircea
In urma cu 70 de Milioane de Ani de Zile , erau si Oameni , pe Vremea Dinozaurilor ? Si ce fel de Oameni , de Stramosi ? Din ce Regiune proveneau Oamenii , Stramosii ?
1
EUR
4.7305
RON
20 Aug
noapte 18 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H