Culisele DIVORŢULUI de la Hollywood: Află de ce lui Katie Holmes i s-a făcut silă de Tom Cruise

Katie Holmes a fost cea care a luat hotărârea să se despartă de Tom Cruise, spunând că "i s-a făcut silă de Tom, care vrea să controleze totul". Cuplul se separase de altfel de cîteva luni, iar bomboana pe colivă a pus-o chiar el, cu recenta apariţie deşucheată a vedetei din "Misiune imposibilă" pe coperta revistei "W", care a lăsat-o dezgustată şi "fără cuvinte".

30 iun. 2012, 15:29

Iniţiativa mult mai tinerei lui soţii l-a „întristat profund” pe Tom, după cum le-a spus actorul în vârstă de 49 de ani  prietenilor săi. Cu numai două săptămâni înainte, la ceremonia unde i s-a înmânat Premiul Fundaţiei Friars Club,  el le spunea tuturor oaspeţilor că are mare noroc că s-a căsătorit cu ea... Dar Kate nu era cu el. 

„Ar trebui să-i mulţumesc soţiei mele, care nu este astăzi aici, pentru acest premiu. Este nemaipomenită. Sunt foarte norocos că m-am căsătorit cu ea„, spunea Tom, care venise însoţit numai de Suri şi de fiul său de 17 ani, Connor. A spus apoi despre Kate că „este în China, lucrează acolo (…) Nici fiica mea cea mare, Bella, nu a putut veni. Lucrează şi ea. Femeile lucrează tot timpul”, a continuat Tom în faţa asistenţei.

Dar Kate umbla după avocaţi, ca să înainteze divorţul. La începutul acestei săptămâni, ea a depus actele de divorţ la New York, invocând „diferenţe ireconciliabile”.

După cinci ani de căsnicie, Katie a început să se trezească la realitate şi şi-a dat seama că s-a transformat „într-un robot” de când s-a căsătorit cu el. Vedeta din „Dawson’s Creek”, în vârstă de 33 de ani, s-a confesat prietenilor, spunându-le că relaţia ei cu megastarul, adept al aşa-numitei religii „scientologice”, pe care i-a impus-o şi ei şi fiicei lor, Suri, a devenit deja „prea mult” pentru cât poate ea îndura.

„După 5 ani (de când este cu el, n.r.), Katie simte că înnebuneşte dacă mai stă cu el şi că s-a transformat într-un robot (…) S-a schimbat într-adevăr foarte mult de când e cu el şi pare intimidată şi insipidă„, a dezvăluit o sursă din anturajul cuplului, scrie Daily Mail.

Vrea să o scape pe Suri de influenţa cultului scientologic

Katie „nu mai vrea ca Tom să fie cel care ia toate deciziile privind viaţa lui Suri. Ea a hotărât că a venit timpul să decidă şi ea pentru fiica lor sau, cel puţin, să aibă şi ea ceva de zis, nu numai Tom. Dar ştie că i-ar fi imposibil să facă acest lucru dacă rămâne împreună cu el”, a mai dezvăluit aceeaşi sursă pentru RadarOnline.com.

Actriţa, a cărei carieră artisticăriscă să devină o amintire sub autoritatea lui Tom, a decis să înainteze divorţ. Mai mult,  Kate urmăreşte să capete în exclusivitate şi custodia lui Suri, pentru a o scoate de sub tutela lui Tom şi, mult mai important, de sub influenţa cultului scientologic, în spiritul căruia el înţelege să o crească şi să o educe.

Acest cult nou autointitulat „Biserica Scientologică” învaţă părinţii să îşi crească copiii ca pe adulţi. Aşa se face că micuţa Suri a fost deopotrivă admirată, dar şi contestată pentru comportamentul ei răsfăţat şi mai ales pentru ţinutele vestimentare şi încălţămintea ce imitau perfect, dar la „scară mică”, garderobele adulţilor.

Suri apare în fiecare zi îmbrăcată cu haine scumpe, altele de fiecare dată, fardată şi purtând pantofi cu toc, iar comportamentul ei recalcitrant se manifestă oricând şi oriunde, dacă nu i se îndeplineşte vreo dorinţă. Şi chiar dacă Kate a vrut să intervină pentru a o face să trăiască o viaţă normală de copil, Tom a oprit-o întotdeauna, spunându-i că el face orice pentru Suri şi va cheltui oricât de mulţi bani pentru a-i satisface toate dorinţele.

Contractul prenupţial şi cum se va împărţi, de fapt, averea

Kate se aşteaptă la o luptă crâncenă cu Tom pentru custodia lui Suri. În ceea ce priveşte împărţirea averii de 275 de milioane a cuplului, aceasta este „tocmită” de la bun început, în contractul prenupţial, încheiat în California, conform legislaţiei acestui stat.

Contractul prenupţial prevede că pentru fiecare an de căsnicie al cuplului, Kate primeşte 3 milioane de dolari, până la maximum 33 de milioane de dolari până la 11 ani de căsătorie, precum şi „palatul” – o imensă vilă din California. Dacă ar fi divorţat după 11 ani de căsnicie, Katie ar fi primit o jumătate din cele 250 de milioane de dolari prevăzute în contractul prenupţial, după cum a dezvăluit TMZ.

După mai puţin de 6 ani de căsnicie (5 ani şi 6 luni), Katie va avea dreptul la 15 milioane de dolari şi la proprietatea din Beverly Hills, în valoare de 35 de milioane de dolari. Ea speră să obţină mai mult, mai ales că este vorba şi de întreţinerea lui Suri.

Fotografia greţoasă

Tom se comportă ca şi cum nu ar fi vorba despre un divorţ, ci mai degrabă despre o toană a lui Katie, cu toate că ea a fost cea care a anunţat public că se desparte de el, fără a-i da lui şansa aceasta sau de a anunţa împreună că se despart, aşa cum a făcut Nicole Kidman.

Se pare că el este încă şocat de hotărârea soţiei lui, mai ales că acum două săptămâni au fost fotografiaţi în Islanda, mână-n mână. Marţi, Tom împlineşte 50 de ani şi i-a spus că plănuieşte să îşi serbeze aniversarea în Islanda, pe platourile de filmare unde va fi pentru recentul său film, „Oblivion”, sperând că o va face să se răzgândescă. Dar ea a refuzat invitaţia şi s-au certat.

Picătura care a umplut însă paharul de amar al căsniciei lui Katie se pare însă că a fost coperta revistei „W”, de luna trecută, unde Tom apare în bustul gol şi tatuat ca al unui rocker, cu două femei alături de el în ipostaze greţoase, una dintre ele lingându-i faţa. Când a văzut coperta, Katie s-a scârbit de-a binelea. A rămas „fără cuvinte” simţind că acele imagini îi fac şi pe el, şi pe ea, să pară ridicoli în ochii lumii.