Culmea ANAF: Plata impozitelor în avans este percepută ca restanţă şi se pun popriri pe conturi

Publicat: Marţi, 26 Noiembrie 2019 10:40 // Actualizat: Marţi, 26 Noiembrie 2019 10:40 // Sursa: romaniatv.net

Softul de la ANAF care nu recunoaşte bonificaţia dată de Fisc pentru plata la timp a impozitelor şi o înregistrează ca restanţă de plată

"Dacă v-aţi grăbit să vă plătiţi impozitele în avans şi aveaţi dreptul la o bonificaţie la plata impozitului, este foarte probabil să fiţi printre zecile sau sutele de mii de persone cărora li s-a instituit în săptămâna care a trecut poprire pe conturi.

Softul ANAF nu vă recunoaşte bonificaţia şi o înregistrează ca restanţă de plată! Aţi văzut cumva ANAF-ul cerându-şi scuze public pentru această greşeală?

Nu numai că n-a fost cazul, dar procedura ridicării popririi presupune ca tu, victima, să obţii o adresă de la ANAF cu care să alergi la toate băncile pentru a-ţi debloca conturile.

Mi-e teamă de ce situaţii se vor crea dacă şi când ANAF ul va da instrucţiuni online de remediere.

 

E cel mai recent caz în care incompetenţa unei instituţii a statului accentuează neîncrederea şi frica de iresponsabilitatea funcţionarului public, care are pe mână decizia asupra banului cetăţeanului", scrie Florin Pogonaru pe zf.ro.

Pe de altă parte, în contextul în care există întârzieri mari la rambursările de TVA, specialiștii atrag atenția că firmele au dreptul să ceară dobândă sau chiar daune pentru acești bani. Deoarece Fiscul face rambursările mai târziu decât trebuie, Guvernul va aloca bani, la ultima rectificare bugetară din 2019, special pentru a rezolva problema asta.

Pentru a putea preveni efectele de cele mai multe ori negative ale unui control fiscal și/sau pentru a le contracara este necesară o analiză și o pregătire permanentă, o gestionare a activității financiar-contabile pentru a răspunde astfel cerințelor controlului în cauză. Pentru a ști asta, trebuie să cunoaștem metodele și procedeele de control, obiectivele, natura investigațiilor pe care le gestionează inspectorii și, „înarmați" cu ele, putem trece la „contraatac", adică ne putem pregăti și face față cu succes controlului fiscal. Cursul de față are menirea de a răspunde acestor cerințe, de a putea fi pregătiți și trece cu succes prin orice formă de control fiscal.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ANAF cod fiscal florin pogonaru soft ANAF taxe si impozite
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
26 nov 16:28
Răspunde | Votează email 0 email
toxic_justice
Avocati, dai in judecata Anaf-ul si ceri maximum de despagubiri. Poprirea conturilor inseamana condamnare la moarte.
1
EUR
4.8357
RON
13 Aug
noapte 20 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H