Culmea educaţiei: Un elev a intrat în grevă pentru că primea prea puţine teme

Publicat: Luni, 24 Martie 2014 18:09 // Actualizat: Luni, 24 Martie 2014 18:09 // Sursa: romaniatv.net

Aaron Parfitt, un elev de 14 ani de la Liceul Bispham din Blackpool, un orășel din nord-vestul Angliei, a încercat de mai multe ori în ultimul timp să le atragă atenția profesorilor asupra faptului că el și colegii săi sunt nepregătiți pentru un test important la matematică.

Cu ceva timp înainte de un test important la matematică, elevul, convins de nivelul slab al pregătirii clasei, le-a cerut profesorilor mai multe teme asemănătoare testului pentru acasă. Cum n-a avut succes la școală, acesta a încercat să ajungă cu plângerea la Consiliul Municipal al orașului, și chiar la Inspectoratul Academic englez. După ce a picat examenul, Aaron a decis că nu are altă soluție și a intrat în grevă, pentru a semnala școlii problemele pe care le au elevii. "Am făcut asta pentru că vroiam să îi fac să mă asculte", s-a justificat adolescentul căruia i s-au alăturat în scurt timp câteva sute de colegi. La început, conducerea școlii n-a apreciat inițiativa, și l-a exclus pe băiat pentru două zile de la cursuri. Supărată, mama lui Aaron, spune că nivelul slab al școlii se datorează plecării profesorilor. "Aaron spune că el și colegii săi au rezultate proaste la matematică pentru că profesorii vin și pleacă tot timpul. Nici o lecție nu seamănă cu alta. Totuși, nu acuz profesorii, probabil că nici ei nu știu dacă vor rămâne sau vor pleca, și atunci evită să le mai dea teme copiilor", spune mama băiatului, o chelneriță de 52 de ani.

În 2013, o inspecție academică, alarmată de rezultatele mediocre ale copiilor, a impus școlii o serie de măsuri speciale. Dacă în septembrie anul trecut un raport sublinia progresele înregistrate de la aplicarea acestora, profesorii recunosc acum că sunt încă multe lucruri de făcut și că școala trece în continuare printr-o perioadă dificilă. Înte timp, elevul și-a reluat cursurile, cu condiția să nu mai inițieze nicio grevă, scrie rnews.ro.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Aaron Parfitt Blackpool educaţie teme
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
24 mar 18:40
...că el și colegii săi sunt nepregătiți pentru un test important la Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
24 mar 18:17
...teme

Aaron Parfitt, un elev de 14 ani de la Liceul Bispham din Blackpool, un orășel din...
1
EUR
4.8024
RON
25 Feb
noapte 1 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H