Culmea ignoranţei: Cu NEVASTA în VALIZĂ, peste graniţă, ca să ajungă în spaţiul Schengen

Grănicerii polonezi au avut o surpriză inedită. La controlul de rutină, ei au descoperit o femeie în valiza unui cetăţean francez. Femeia era chiar soţia lui, rusoaică, dar nu avea viză pentru spaţiul Schengen.

17 mart. 2015, 19:04
Culmea ignoranţei: Cu NEVASTA în VALIZĂ, peste graniţă, ca să ajungă în spaţiul Schengen

Poliţia de frontieră din Polonia a reţinut un cetăţean francez de 60 de ani, după ce a descoperit că în valiza sa se ascundea o femeie, care era chiar consoarta lui. Bărbatul şi soţia lui călătoreau cu trenul din Moscova urmând să ajungă la Nisa, iar el a încercat să o treacă pe femeie clandestin peste graniţa belarusă, pentru că femeia nu ar fi avut documentele necesare pentru intrarea în spaţiul Schengen.

Cel puţin, aşa au crezut amândoi, pentru că, de fapt, niciunul dintre ei nu ştia că şi cetăţenii care nu aparţin spaţiului Schengen pot intra legal în acest spaţiu dacă demonstrează că sunt căsătoriţi cu un cetăţean dintr-o ţară a Uniunii Europene, scrie dw.de.

Către frontieră, în staţia din Terespol, bagajul bărbatului a fost controlat de către grănicerii polonezi, cărora valiza enormă a bărbatului le-a atras atenţia. Când au deschis-o, din valiză a ieşit o femeie de aproximativ 30 de ani, vie şi nevătămată.

Citeşte şi KLAUS IOHANNIS, întâlnire la vârf cu ANGELA MERKEL. Cum va sprijini Germania aderarea României la Schengen

„Dacă ar fi stat lângă soţul ei, incidentul neplăcut nu s-ar fi produs”, a declarat unul dintre grănicerii polonezi. „După această încercare însă, cuplul ar fi riscat să primească o pedeapsă de 3 ani de închisoare pentru că a încercat să scape de controlul de la frontieră”, a mai spus grănicerul, care a adăugat că nu a mai văzut pe nimeni până acum călătorind în această „formulă”.

Cuplul a fost interogat de către autorităţile poloneze şi eliberat apoi. După acest incident, cei doi soţi au fost întorşi din drum de către grănicerii polonezi.