Culmea ipocriziei: Kremlinul le cere Franţei şi Germaniei să OBLIGE Ucraina să respecte Acordurile de Pace

Kremlinul, care este arătat cu degetul de comunitatea internaţională pentru conflictul care se perpetuează în estul Ucrainei, se disculpă şi dă vina pe Kiev că zădărniceşte aplicarea Acordurilor de Pace de la Minsk.

23 mart. 2015, 20:57
Culmea ipocriziei: Kremlinul le cere Franţei şi Germaniei să OBLIGE Ucraina să respecte Acordurile de Pace

Rusia a acuzat, luni, Kievul că a violat Acordurile de la Minsk mediate de Germania şi Franţa, prin care părţile beligerante au au hotărât încetarea ostilităţilor şi retragerea armamentului din regiunile separatiste din estul Ucrainei.

Astfel, Kremlinul le-a cerut Franţei şi Germaniei să îşi asume responsabilitatea privind aplicarea acestor acorduri şi, în consecinţă, să determine Kievul să îndeplinească întocmai prevederile acestei înţelegeri.

Citeşte şi Rusia susţine că Ucraina vrea să REZOLVE MILITAR conflictul din Ucraina

„Ţările care au acţionat în calitate de garanţi ai Acordurilor de la Minsk – Rusia, Germania, Franţa – ar trebui să îşi asume partea lor de responsabilitate că toate aceste angajamente vor fi îndeplinite”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, într-o conferinţă de presă.

„A ignora faptul că una dintre cele două părţi nu îşi respectă angajamentele nu poate duce către normalizarea situaţiei”, a adăugat Peskov.

În ciuda Acordurilor de la Minsk, Ucraina şi separatiştii proruşi se acuză reciproc de încălcarea armistiţiului din estul Ucrainei.  Luptele au continuat recent, în zona oraşului Mariupol, situat pe litoralul Mării Azov, pe care Kremlinul vrea să şi-l subordoneze, pentru că Rusia îl condideră uin obiectiv strategic în contextul geopolitic din regiune.