Culmea traseismului politic. Doi deputaţi de Cluj au trecut, într-o săptămână, din PSD în Pro România şi din Pro România înapoi în PSD

Doi deputaţi de Cluj anunţă că revin în PSD, după ce au făcut o escală de o săptămână în partidul lui Ponta. Deputatul Horia Nasra, fostul preşedinte al PSD Cluj care plecase din partid la Pro România în urmă cu o săptămână, a anunţat că revine în PSD Cluj şi că nu va vota moţiunea, la fel şi colegul său, deputatul Cornel Itu.

09 oct. 2019, 07:33
Culmea traseismului politic. Doi deputaţi de Cluj au trecut, într-o săptămână, din PSD în Pro România şi din Pro România înapoi în PSD

„Astăzi m-am întors acasă, în PSD Cluj. Partidul în care am crescut și în care mi-am petrecut tinerețea are nevoie de mine și este de datoria mea să fiu alături de colegii și prietenii mei.

Nu am semnat textul moțiunii și nu o voi vota, la fel și colegul meu, dl. Cornel Itu. Am fost, suntem și vom fi oameni de stânga și nu putem vota această elucubrație liberală!

Nu pot gira venirea la putere a liberalilor care își propun tăieri salariale, disponibilizări în masă în sectorul bugetar și înghețarea proiectelor de dezvoltare ale comunităților locale, finanțate prin PNDL sau FDI.

Cât privește moțiunea, nu calculul bilelor mă interesează, ci faptul că astăzi PSD are nevoie de toți parlamentarii săi, de toți cei care în 2016 au fost aleși de cetățeni sub sigla PSD!

Nefericita eroare, nominalizarea noii conduceri a PSD Cluj, poate fi îndreptată. Sunt convins că există sute de social-democrați cu vechime în organizație care pot reprezenta cu onoare clujenii și capitala Transilvaniei, nu un individ care jignește clujenii, românii, înjură jurnaliștii și amenință colegii și aleșii locali.

Sper ca în viitor cele două partide de stânga, PSD și Pro România să gândească un proiect politic comun, pentru că ambele formațiuni împărtășesc valori social-democrate.

Joi voi fi alături de colegii mei, deputații din Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat și îmi voi relua activitatea politică în Cluj având în vedere campania electorală”, scrie Nasra pe Facebook.

Nasra a fost preşedintele PSD Cluj, fiind înlocuit recent cu Liviu Alexa. În 2 octombrie, liderul Pro România, Victor Ponta, anunţa că deputaţii Horia Nasra şi Cornel Itu au venit în echipa ProRomânia.

Reacţia lui Ponta

„Şi pot să le ofer o alternativă politică curată de centru stânga pentru viitor! Viorica Dăncilă poate să le ofere aceloraşi oameni funcţii, bani şi avantaje imediate, totul pe termen foarte scurt, în schimbul demnităţii şi respectului de sine şi faţă de oamenii din comunitatea lor! Alegerea le aparţine acestor oameni, important este să nu poată să spună niciodată că nu au avut alternativă! Şi important ca oamenii să ţină minte până la alegerile de anul viitor cum s-au comportat reprezentanţii lor! (…) Cei doi deputaţi nu sunt dintre cei 237 care au semnat moţiunea, însă votul lor ar fi contat, în primul rând, pentru ei înşişi (şi pe urmă pentru noi toţi)”, a scris Ponta, pe Facebook.


loading...