Culmea turismului pentru vaccinare: A mers 800 km ca să se imunizeze anti-COVID cât mai repede

Românii bat sute de km distanță pentru a se vaccina împotriva COVID-19. Un bărbat din Constanța s-a dus tocmai la Arad, în vestul țării pentru că doar acolo a găsit loc pentru a primi serul care i-ar putea salva viaţa. În prezent, peste 700.000 de români s-au înscris pe listele de aşteptare în platforma STS pentru a fi notificaţi când apar locuri libere. În prezent, în platformă mai sunt locuri libere doar cu serul AstraZeneca, iar după problemele apărute în urma imunizării cu acesta, mulţi români îl refuză.

21 mart. 2021, 13:51
Culmea turismului pentru vaccinare: A mers 800 km ca să se imunizeze anti-COVID cât mai repede

Un bărbat din Constanța a mers 800 de kilometri cu trenul până în Arad ca să se vacineze împotriva coronavirusului. Bărbatul își dorea să se imunizeze cât mai repede și doar acolo a mai găsit loc.

Bărbatul s-a programat în luna ianuarie, prin intermediul platformei de vaccinare, în momentul în care s-a deschis campania de vaccinare pentru cei din etapa a II-a – lucrători din domenii esențiale și bolnavi cronici. A găsit loc la centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență – Grădiște.

Citeşte şi: Aproape 750.000 de români s-au înscris pe liste de aşteptare pentru vaccinarea anti-COVID

În ziua anterioară programării, bărbatul din Constanţa s-a urcat în tren cu destinaţia Arad.

„Am avut, într-adevăr, la începutul lunii martie, o persoană venită tocmai din Constanța, pentru a se vaccina la Arad. Acesta nu este, însă, un caz singular. Zilnic avem persoane din alte județe care vin la noi, în urma programării prin intermediul platformei. Cei mai mulți sunt din județul Timiș – avem zile când aproape jumătate dintre cei pe care îi vaccinăm sunt din Timiș – dar vin și din Bihor sau Bistrița. Centrul de vaccinare din Grădiște a fost destul de greu încercat din punctul de vedere al patologiilor: am avut pacienți cu boli rare, alergii, boli autoimune, care au venit să se vaccineze la noi și nu știam dacă vor avea reacții adverse – și mai ales de ce natură – post vaccinare. Dar nu am au fost evenimente deosebite, cu toate că eram pregătiți să intervenim cu medicație de toate felurile, dar și aparatură performantă, dacă ar fi fost necesar”, a declarat medicul epidemiolog al centrului din Grădişte, citat de aradon.ro.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 21 martie. Explozie de cazuri noi la Bucureşti. Un nou record la ATI. Încă un judeţ trece de incidenţă 6