Culorile şi marca Rapidului, scoase la licitaţie pentru o sumă exorbitantă. Lichidatorul judiciar a stabilit preţul de pornire

Lichidatorul judiciar al FC Rapid SA, Mihai Florea, a declarat pentru Agerpres că Adunarea Generală a Creditorilor a stabilit în ședința sa de joi ca prețul de pornire al licitației pentru vânzarea mărcilor și culorilor echipei giuleștene să fie de 3,4 milioane de euro plus TVA.
Iulian Tudor
26 oct. 2017, 16:13
Culorile şi marca Rapidului, scoase la licitaţie pentru o sumă exorbitantă. Lichidatorul judiciar a stabilit preţul de pornire

 Licitația va avea loc în luna noiembrie, iar dacă nimeni nu va oferi 3,4 milioane de euro plus TVA se organizează o alta în care prețul va scade cu 10%. Dacă nici această sumă nu va fi achitată de nimeni, la cea de-a treia licitație prețul va scădea la 1,7 milioane de euro.

Azi a fost ședința Adunării Generale a Creditorilor unde s-a decis ca prețul de pornire al licitației să fie de 3,4 milioane de euro plus TVA. Creditorii nu au vrut să țină cont de evaluatorul specializat, cel care stabilise ca preț de pornire suma de 405.000 de euro, stabilind ei că marca și sigla valorează 3,4 milioane. De unde au scos această sumă? Nu știu, domnul Valerii Moraru este creditor majoritar și dânsul a lansat-o. Singurul care a mai fost de acord cu această sumă dintre creditori a fost domnul Horia Manoliu, de la AFC Rapid. Acum urmează să stabilim ziua licitației, care va fi sigur în noiembrie. Dacă nu oferă nimeni 3,4 milioane, la următoarea suma scade cu 10%. Iar la a treia, care cred că se va organiza în ianuarie, prețul de pornire ajunge la 1,7 milioane. După aceea voi organiza o nouă Adunare Generală a Creditorilor pentru a micșora prețul„, a spus Mihai Florea.

Acesta a menționat că Valerii Moraru a mărit prețul de pornire al licitației tocmai pentru că Primăria Sectorului 1 este interesată de marcă pentru a investi la Rapid. „Mă îndoiesc ca cineva să vină să dea 3,4 milioane de euro pe mărci și sigle. Creditorul majoritar, domnul Moraru, la fel ca și domnul Manoliu, au crescut prețul ca să îi mai încurce puțin pe cei de la Academia Rapid, care sunt susținuți de Primărie. Altfel nu îmi explic. Domnul Moraru este majoritar acum cu 60% la masa credală, dar asta cred că se va schimba. Sunt contestații în instanță asupra tabelului de creanțe, iar când se vor soluționa cred că domnul Moraru va rămâne cu sub 50%. Așa că lucrurile sunt în continuă mișcare„, a precizat lichidatorul.

Proiectul echipei Academia Rapid, care evoluează în prezent în Liga a IV-a, nu este influențat de schimbarea prețului de pornire a licitației, susține Florea. „Primăria poate să meargă înainte cu proiectul Academia Rapid, nu se schimbă nimic. Ei au sigla, culorile și marca închiriate pentru 1 an. Acest contract de închiriere încetează mai devreme doar dacă se vând aceste mărci la licitație. Dar repet, eu mă îndoiesc, la fel ca mulți alții, că vine cineva să dea 3,4 milioane de euro. Prețul în final va fi tot pe la 400.000 de euro, așa cum a stabilit evaluatorul„, a explicat Mihai Florea.

Academia Rapid București, echipa înființată anul acesta de Primăria Sectorului 1, care a obținut dreptul de folosință a mărcii, culorilor și siglei FC Rapid de la societatea SC FC Rapid SA, aflată în lichidare, evoluează în prezent în Liga a IV-a. Primăria a anunțat că dorește să achiziționeze marca, culorile și sigla FC Rapid.

Conform Ordonanței de Urgență 38/2017, autoritățile publice locale pot finanța activitățile sportive în limita a 5% din buget. Bugetul Primăriei Sectorului 1 este în prezent de 350 de milioane de euro, ceea ce înseamnă că poate investi în sport aproximativ 17,5 milioane de euro.

Gruparea de fotbal Rapid a intrat în procedură de insolvență în 7 decembrie 2012, iar la 13 iunie 2016 Tribunalul București a dispus intrarea în faliment și dizolvarea societății. Suma totală a datoriilor clubului aflat în proprietatea omului de afaceri Valerii Moraru era de 17.754.712 lei, aproximativ 4 milioane de euro. Conform legii, lichidatorul trebuie să scoată la licitație sigla, culorile și mărcile FC Rapid.

După declararea falimentului, echipa de fotbal FC Rapid a fost exclusă în vara anului 2016 din Liga I.

În sezonul 2016-2017, în Liga a V-a au activat două echipe care se doresc a fi continuatoarele echipei Rapid: AFC Rapid, asociație non-profit care a administrat clubul până în 2006 și care deține 0,25 la sută din acțiunile SC FC Rapid SA, și Mișcarea CFR, echipă înființată de sindicatul CFR și Clubul Aristocratic Rapid. Dintre acestea, doar AFC Rapid a rezistat, aceasta evoluând în prezent în Liga a IV-a alături de Academia Rapid.

DailyBusiness
Fum alb la Vatican! Cardinalul protodiacon va ieși la balconul central pentru a anunța „Habemus Papam!”
Spynews
Alertă ANM! Cum ne va afecta furtuna electrică, fenomenul care durează două săptămâni în România! Declarații de ultimă oră
Bzi.ro
Analiză stilistică și simbolică a Primului Cuplu din Stat, făcută de Vladimir Tătaru: George Simion sau Nicușor Dan?
Fanatik.ro
Orașul de lângă graniță care este invadat de români. Mii de oameni trec zilnic pentru a-și face cumpărăturile și pentru a se distra. În weekend limba română este „oficială”
Capital.ro
Interzis în fața sau spatele blocului. Se cere semnătură la Asociația de Proprietari. Vecinii te pot bloca
Playtech.ro
Noua regulă în magazine valabilă începând cu 11 mai. Ce se schimbă la casa de marcat
DailyBusiness
Pe cine va vota Crin Antonescu în turul 2: Am pierdut singur și aleg liber! Refuz mobilizarea pentru o nouă „salvare a țării”
Adevarul
E timpul pentru o împăcare istorică? Cât de aproape de reconciliere sunt SUA și Uniunea Europeană
wowbiz.ro
Vești crunte despre fiul lui Ionel Ganea! Medicii au făcut anunțul cutremurător despre micuțul de doi ani, în urma accidentului de proporții, provocat chiar de tatăl lui. L-au resuscitat, a fost băgat în operație de urgență, dar ulterior...
Spynews
Dan Alexa și soția lui divorțează! De ce s-a despărțit concurentul Asia Express de partenera lui, Andrada
Spynews
EXCLUSIV. Imagini dureroase de la înmormântarea lui Mircea Cîmpeanu! Familia și vedetele își iau rămas bun | VIDEO
Evz.ro
Cum faci friptura perfectă. Verifici fără termometru
Ego.ro
Motivul pentru care s-au certat Smiley și Pavel Bartoș la Românii au Talent! ”A fost singurul!” EXCLUSIV
Prosport.ro
Donjuanul milionar de 53 de ani se însoară cu iubita cu 21 de ani mai tânără
kanald.ro
Culiță Sterp, implicat într-un accident pe autostrada. În ce stare se află artistul
Cancan.ro
Decizie de ULTIMĂ ORĂ în cazul lui Ionel Ganea, după ce și-a rănit grav fiul în urma unui accident rutier Micuțul de doar 2 anișori se află în stare critică 😢
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
România a pierdut o mare actriță. A strălucit asemeni soarelui în teatru și în film. Faima ei a trecut granițele
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV a apărut în costum de baie, iar soțul ei a fost numit pe loc „cel mai norocos bărbat din lume”
stirilekanald.ro
Fiul lui Ionel Ganea se zbate între viață și moarte. Micuțul se află în comă indusă, iar medicii sunt rezervați: "Este ventilat mecanic"
Salariul minim crește din 1 mai 2025 și ajunge la 4.500 lei
MediaFlux
A dat lovitura! O femeie a cumpărat pe o insulă europeană, 6 case de vacanță cu 5 lire
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Un nou director în board-ul celei mai mari bănci românești