Cultivatorii de canabis, anchetaţi de DIICOT pentru trafic de droguri. Vindeau seminţele pe internet

Un cultivator de canabis care vindea pe internet seminţele acestei plante a fost arestat, iar sora lui a fost pusă sub control judiciar după ce, la domiciliul lor, s-au găsit trei kilograme de canabis, iar procurorii DIICOT susţin că aceştia deţineau site-uri de încurajare a cultivării de astfel de plante.

15 iul. 2016, 12:47
Cultivatorii de canabis, anchetaţi de DIICOT pentru trafic de droguri. Vindeau seminţele pe internet

Procurorii DIICOT de la Structura Centrală l-au reţinut pe George Bogdan Lazăr pe care îl suspectează de trafic de droguri de risc şi au luat măsura preventivă a controlului judiciar faţă de sora lui, Ioana Maria Răcean, suspectată de complicitate la trafic de droguri de risc, în formă continuată.

Ulterior, un judecător de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Lazăr, scrie news.ro.

Procurorii arată că, la începutul anului, Lazăr a procurat seminţe de canabis, iar ulterior înfiinţat o cultură specifică de canabis în Buşteni, judeţul Prahova, pentru vânzarea ulterioară către consumatori.

La percheziţiile domiciliare care au avut loc în 12 iulie, arată procurorii, au fost ridicate elementele unei instalaţii indoor de cultivare a canabisului, precum şi aproximativ trei kilograme de canabis.

Anchetatorii mai susţin că, în cursul anilor 2015 – 2016, sora lui Lazăr, Ioana Maria Răcean, împreună cu acesta, a comercializat prin intermediul a două site-uri de profil o cantitate importantă de seminţe de canabis către mai multe persoane, în scopul înfiinţării de către acestea din urmă a unor culturi de canabis, cunoscând şi facilitând înfiinţarea şi mentenanţa pentru respectivele culturi de canabis.

În urma cercetărilor efectuate, arată DIICOT, a rezultat că administratorii celor două site-uri au pus la dispoziţie informaţii cu privire la caracteristicile diferitelor soiuri de seminţe de canabis, conţinutul de THC (tetrahidrocanabinol) al plantelor, încurajând în acest fel cultivarea şi, ulterior, consumul acestui tip de drog.

Procurorii mai notează că Răcean împreună cu fratele său, ambii domiciliaţi în municipiul Cluj Napoca, au promovat comercializarea seminţelor de canabis prin intermediul magazinelor online sub promisiunea că livrarea se va face în mod discret, în colete sigilate, fără a se face referire la conţinutul acestora, pentru a nu atrage atenţia organelor de urmărire penală.

Citeşte şi Procuroii DIICOT au reţinut un traficant care avea asupra lui peste 350 de kilograme de droguri aduse din Africa