Cultură de cannabis, descoperită pe acoperişul unui bloc

Procurorii DIICOT din Satu Mare au prins un tânăr în vârstă de 30 de ani, care cultiva cannabis atât în apartamentul în care locuia, cât şi pe acoperişul blocului. Tânărul şi alte trei persoane, care îl ajutau la vinderea drogurilor, au fost ridicaţi joi şi duşi la audieri. Totodată, procurorii DIICOT au sesizat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Satu Mare pentru a lua măsuri de ocrotire cu privire la copilul unuia dintre suspecţi.

02 oct. 2014, 13:10
Cultură de cannabis, descoperită pe acoperişul unui bloc

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în cursul acestui an, suspectul C.M.B., în vârstă de 30 de ani, a înfiinţat o cultură de cannabis, constituită din mai multe plante pe care le deţinea atât în apartamentul său, cât şi pe acoperişul blocului în care locuieşte.

El era ajutat în activitatea de îngrijire, recoltare şi vânzare a stupefiantelor de către alţi trei suspecţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 22 de ani. Cei patru suspecţi aprovizionau piaţa ilicită de profil din Satu Mare, pentru o doză de cannabis percepând suma de 50 de lei.

CITEŞTE ŞI Captură mare de droguri. Traficanţii bucureşteni importau drogurile în conserve de legume din Kenya

Joi, sub coordonarea procurorilor DIICOT din Satu Mare, au fost efectuate percheziţii la domiciliile celor patru suspecţi.

Pe acoperişul blocului în care locuieşte suspectul C.M.B. au fost găsite patru plante, totalizând aproximativ 3,5 kg de masă verde de cannabis, iar în apartamentul acestuia au fost descoperite şi ridicate 60 de grame de cananbis uscat, seminţe de cannabis, precum şi echipamentele necesare pentru mărunţirea şi porţionarea drogurilor.

Totodată, procurorii DIICOT au sesizat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Satu Mare pentru a lua măsuri de ocrotire cu privire la copilul unuia dintre suspecţi (un bebeluş în vârstă de două luni, hrănit prin alăptare), având în vedere faptul că atât acesta, cât şi mama minorului sunt consumatori de droguri, astfel încât puneau în pericol dezvoltarea fizică, psihică şi intelectuală a micuţului.

Copilul a fost luat de autorităţi şi dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu-Mare pentru investigaţii.