Cum a ajuns colecţia de tablouri a lui Darius Vâlcov la Miss Universe România

Darius Vâlcov a încercat să mascheze mita primită cumpărând peste 100 de tablouri de valoare. Printre operele de artă ale lui Vâlcov, procurorii au găsit şi tablouri de Corneliu Baba, Nicolae Grigorescu şi Pablo Picasso. Mai multe dintre aceste lucrări apar pe site-ul unei galerii de artă, al cărei director este Larisa Popa, Miss Universe România 2011. Procurorii au continuat să caute comorile lui Vâlcov şi în cimitirul din Slatina. Două cavouri în care există suspiciunea că sunt ascunse tablouri extrem de scumpe ar urma să fie deschise de anchetatori.   

28 mart. 2015, 11:51

O mare parte din tablourile din colecția de artă a fostului ministrul al Finanțelor, Darius Vâlcov, erau cumpărate de la cea mare casă de licitație din lume, Christie’s. Spre exemplu, lucrarea „Victor Hugo” a pictorului Andy Warhol (1928- 1987) a fost cumpărată cu 30.000 de dolari.

Citeşte şi: Tablourile lui Darius Vâlcov ar putea fi expuse după ce vor fi expertizate. Cum arată operele de artă FOTO

Mai multe tablouri ascunse în seifuri şi pereţi apar pe site-ul unei galerii de artă. De exemplu, lucrarea „Zâna”, realizată de Pablo Picasso, găsită de procurori este prezentată pe site-ul galeriei Raphael. Pe acelaşi site apare şi lucrarea „Lupta Centaurilor”, tot a lui Pablo Picasso, estimată la o valoare de câteva mii de euro, potrivit România TV.

Directorul galeriei este Miss Universe România 2011, Larisa Popa, care este din Slatina, oraş al cărui primar a fost Darius Vâlcov. Larisa Popa nu a dorit să explice cum a reuşit să pozeze pentru galeria sa tablourile luate de la Vâlcov şi care ar proveni din banii de mită.

Avocaţii lui Darius Vâlcov susţin că fostul ministru de Finanţe intenţiona să-şi deschidă o galerie de artă.

DNA a anunţat vineri că a identificat 101 tablouri, care au fost achiziționate prin interpuși de fostul ministru de Finanțe Darius Vâlcov. Pe unele lucrări figurează semnătura unor pictori celebri, cum ar fi Pablo Picasso (două gravuri și un desen în cărbune), Andy Warhol, Nicolae Tonitza, Ștefan Luchian, Gheorghe Petrașcu, Constantin Piuliță, Corneliu Baba, Horia Bernea, Octav Băncilă.

Citeşte şi: Darius Vâlcov, o nouă cerere de arestare. Lingouri de aur, bani şi tablouri găsite în seiful fostului ministru

Operele de artă urmează să fie expertizate și apoi predate în custodia unei instituții specializate în domeniu, care le va putea expune.

Potrivit România TV, cimitirul în care fostul ministru şi-ar fi negociat şpaga ar ascunde o parte din averea lui. Două cavouri în care există suspiciunea că sunt ascunse tablouri extrem de scumpe ar urma să fie deschise de anchetatori. 


loading...