Cum a ajuns Nicolae Mirea şeful Poliţiei Caracal. Acuzaţii GRAVE: un senator PSD din anturajul lui Paul Stănescu l-ar fi pus ÎN FUNCŢIE

Detalii incredibile ies la iveală în cazul tragediei din Caracal. Un politician care și-a luat Bac-ul la 48 de ani, fost șef de post, a ajuns să influențeze siguranța cetățenilor orașul de 30.000 de locuitori.

30 iul. 2019, 08:29
Cum a ajuns Nicolae Mirea şeful Poliţiei Caracal. Acuzaţii GRAVE: un senator PSD din anturajul lui Paul Stănescu l-ar fi pus ÎN FUNCŢIE

Nicolae Mirea, demis de şa şefia Poliţiei Caracal, ar fi fost numit în funcţie la ordin politic. Mai precis, de un senator PSD care ar avea o mare influenţă în zonă.

„Mirea, șeful Poliției din Caracal, e un mediocru numit de deputatul PSD Dan Ciocan!”, a declarat unul dintre colegii săi de armă din Oltenia pentru Libertatea.

Un alt judiciarist a detaliat că „înainte să devină șeful Poliției Caracal, Mirea a fost șeful Poliției judiciare din Caracal. Era un tip îngrozitor, pur și simplu un polițist fără pricepere, lipsit de capacitatea de a face o cercetare ca lumea. Au existat plângeri la adresa lui, făcute de mai mulți colaboratori, dar nimeni nu s-a atins de el, că avea sprijin politic. Mirea a devenit șef printr-un concurs unde nu l-a concurat nimeni cu adevărat, de frică”.

„Norocul lui Mirea s-a numit deputatul PSD Dan Ciocan, care a fost, la rândul lui, polițist, și-a luat Bac-ul la 48 de ani și a devenit cel care a făcut numirile locale în epoca PSD, deputatul fiind prieten cu baronul Paul Stănescu”, a mai spus sursa respectivă.

Soţia şefului Poliţiei Caracal este comisar şef resposabil chiar de comuna din care a dispărut Alexandra Măceşeanu

Dan Ciocan a negat însă că ar fi intervenit în numirea lui Nicolae Mirea. „Nu am intervenit în procesul de numire. Nu am cum… Sunt niște proceduri, se dă concurs. Nici nu știu cum poate interveni cineva în așa ceva. Deci, îl cunosc… așa, din vedere. Poate ne-am întâlnit la vreo înmormântare, la vreo depunere de coroane de flori”, a declarat Dan Ciocan.

Conform presei locale, „originari din comuna Rotunda, fraţii Ciocan au devenit cunoscuţi în judeţ drept regi ai asfaltului, abonaţi la lucrări derulate pe bani publici. Din 2008 încoace, firma lor, SC T Dancor Romconstruct, a câştigat pe bandă rulantă licitaţiile pentru lucrări în judeţ, iar din anonimii de odinioară, unul miliţian, iar celălalt instalator la ICRAL Foişor, au ajuns adevăraţi baroni locali”.

Şefii IPJ Olt şi ai Poliţiei Caracal, demişi de ministrul Nicolae Moga

Jurnalul Național a scris că Dan Ciocan ar fi câștigat până acum 77 de milioane de euro din contracte cu statul.

Cornel Ciocan, fratele lui Dan Ciocan, a fost condamnat în 2015 la cinci ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală.