Cum a ajuns Stephen Paddock cel mai mare criminal în masă al Americii de astăzi

Cel mai mare criminal în masă din istoria modernă a SUA, care a comis masacrul din Las Vegas în timpul unui concert de muzică country, provenea dintr-o familie cu probleme, aşa cum au aflat autorităţile americane.  Era dependent de jocurile de noroc, preferând să locuiască la hoteluri cu cazinouri, şi nu acasă la el, pentru că acolo cazinourile şi jocurile de noroc îi erau la îndemână. 

03 oct. 2017, 09:53

Lui Stephen Paddock îi plăcea să parieze pe sume mari, de zeci de mii de dolari. Deţinea mai multe case în patru state americane, dar prefera hotelurile-cazinou pentru că era dependent de jocurile de noroc.

Era fiul unui fost spărgător de bănci condamnat la închisoare, care reuşise să păcălească legea şi pe cei care erau pe urmele lui. Tatăl său, Benjamin Hoskins Paddock  se afla pe lista FBI a celor „Primii zece cei mai căutaţi criminali”. Era decris, în 1969, pe un poster cu figura lui, ca fiind „psihopat” şi avea tendinţe suicidare.  A scăpat din închisoare în acelaşi an şi nu a mai fost capturat decât în 1978. 

Cel mai mare carnagiu din istoria modernă a SUA

Paddock, în vârstă de 64 de ani, a descărcat sute de gloanţe din cele 10-12 arme automate pe care şi le procurase din timp pentru a comite cel mai mare carnagiu din istoria modernă a SUA.

Citeşte şi Verdictul experţilor în atacul din Las Vegas: Era INEVITABIL

Cel mai probabil, bărbatul suferea de o afeţiune psihică, după părera experţilor. Fratele lui, Eric Paddock, a spus despre fratele său că „era un tip căruia îi plăcea foarte mult să joace poker video şi să mănânce „burritos”, de preferinţă, la Taco Bell. Nu era afiliat politic niciunei formaţiuni, şi nici vreuneia religioase.

„Dacă-mi spui acum că un asteroid va lovi Pământul, pentru mine ar fi acelaşi lucru. Toate astea nu au niciun sens, niciun motiv pentru care să fi făcut aşa ceva”, spune Eric. După masacru, în camera de hotel a lui Stephen, de la etajul 32, au fost găsite 23 de arme, informează Washington Post.

Citeşte şi Atacul din Las Vegas: Stephen Paddok deţinea la domiciliul său arme, muniţie, inclusiv explozivi

El a comis masacrul de unul singur, fără să fi avut vreun complice. În ultimul timp, se retrăsese la una dintre reşedinţele lui. Rudele lui spun că îi plăcea muzica country şi se ducea şi la festivaluri, cum a fost Route 91 Harvest, unde a comis carnagiul duminică noaptea.

Milionar cu afaceri imobiliare

Rudele criminalului spun că bărbatul devenise milionar, având peste 2 milioane de dolari, bani pe care îi obţinuse din tranzacţii imobiliare şi dintr-o afacere pe care el şi Eric o vânduseră. De asemenea, Stephen călătorise mult, scrie Washington Post.

În mai multe perioade din viaţa lui, Stephen a lucrat şi la o firmă pe post de contabil şi manager de proprietăţi. Nu a avut copii, iar când s-a pensionat avea o mulţime de bani şi era liber să îi cheltuiască. Astfel s-a apucat de jocurile de noroc. „Era ca un job pentru el. Era un job din care se puteau scoate mulţi bani”, mai spune Eric. A devenit în scurt timp un jucător de top.

Citeşte şi Donald Trump: Masacrul din Las Vegas, „un act ce reprezintă răul absolut”

În ultimii 20de ani, Stephen Paddock s-a ocupat cu vânzări-cumpărări de imobile în mai multe state , inclusiv în California, Nevada, Florida şi Texas. A locuit un timp cu mama lui. El deţinea şi două avioane şi avea licenţă de pilot şi îşi luase licenţă de pescuit în Alaska. Împreună cu prietena lui, Marilou Danley, Stephen a trăit în cel puţin trei comunităţi retrase. Le plăcea amândurora să se mute dintr-un loc în altul.

Stephen mai fusese căsătorit. A luat-o de soţie pe Peggy Okamoto, în 1985, dar au divorţat în 1990, invocând „diferenţe ireconciliabile”.

Stephen era cel mai mare dintre cei patru băieţi ai familiei, iar Eric, cel mai mic. Mai erau Bruce şi Patrick.