Cum a ajuns USR să profite de scandalul „Azilele Groazei”: „Se cocoață pe suferința semenilor doar ca să-și urce sacii goi în căruța puterii!”

Brusc, USR, partidul care nu a arătat prea multă preocupare față de persoanele vârstnice din România, a început să facă scandal pe tema „Azilele Groazei". Afirmațiile partidului #REZIST au fost demontat de către un deputat PSD, care acuză tabăra „progresistă" de gravă ipocrizie.

13 iul. 2023, 11:38
Cum a ajuns USR să profite de scandalul „Azilele Groazei”: „Se cocoață pe suferința semenilor doar ca să-și urce sacii goi în căruța puterii!”

Deputatul PSD Radu Cristescu a demontat ofensiva USR, amintind de politicile pe care le consideră ostile la adresa vârstnicilor.

„(…) Dincolo de asta, însă, mă frec la ochi de câteva zile și nu pot crede ce văd. De ani de zile, bieții noștri bătrâni sunt călcați în picioare, umiliți, înjurați chiar de o anume parte a societății cu mândrie intitulată tefelistă.

Emanație a dreptei românești, că a fost vorba, în timp, de PNL, PD, USR, PLUS ș.a.m.d. Pentru ei, bătrânii au fost mereu vinovații de serviciu pentru nenorocirile din țară. Pentru simplul motiv că votau stânga.

Vă amintiți de manifestul electoral ‘Matusalem votează’, al distinsului intelectual progresist Mircea Mihăieș?”, a comentat Cristescu.

USR, campanie de denigrare a bătrânilor României, pentru că nu-i votează

Deputatul PSD susține că politicienii care călăresc scandalul „Azilelor Groazei” au o mulțime de mustrări de conțiință, de fapt.

„Vă amintiți cum distinsul stâlp al protestelor #Rezist, Gabriel Liiceanu, dădea de pămînt cu bătrânii care votau PSD în articolul ‘România gurilor știrbe’? (…)

Urât, domnule Liiceanu, urât și trist!

Să văd acum acești campioni ai urii față de seniori apucați brusc de epifanii, să-i văd loviți dintr-odată de compasiune, indignare, grijă, empatie, să le văd lacrimile de crocodil șiroindu-le pe obrajii bine hrăniți pe la talk-showuri, asta mi se pare suprema ipocrizie, ca să nu spun ticăloșie în stare pură.

Vă amintiți cum tefeliștii aruncau cu bănuți acum cîțiva ani în bătrînii care protestau la un miting PSD de la Iași și jubilau că unii necăjiți chiar adunaseră bănuții de pe joc, ca pentru o pîine?

Vă amintiți cum cinismul, jegoșenia lor morală i-a împins să se folosească fără scrupule de un biet bătrân centenar, cărându-l în Piața Victorie pe ger ori caniculă, ca să dea bine la imagine? Să mai amintesc de foarte vocalul acum domn Cioloș, care, cu epoleții Securității pe umeri, se asigura în comunism că o distinsă bătrînă pe nume Doina Cornea nu va răsturna regimul comunist?

Bocind pe toate canalele drama bătrânilor – deveniți, brusc, ‘bunici’ – din azile, dreptacii globalist-progresiști fac ce știu ei cel mai bine, dintotdeauna: se cocoață pe suferința semenilor doar ca să-și urce sacii goi în căruța puterii. Cu speranța că îi vor umple!…”, a mai comentat deputatul PSD despre partidul ieșit de la putere, considerat extremist de putere.

Joi, Marius Budăi, „ministrul seniorilor României” și-a dat demisia.