Cum a eliminat SUA marii terorişti ai lumii, de la Osama bin Laden la Al-Baghdadi. Imagini şoc din timpul operaţiunilor VIDEO

Donald Trump a anunţat weekend-ul trecut eliminarea liderului de facto al organizaţiei Stat Islamic, Abu Bakr Al-Baghdadi, menţionând în declaraţii ulterioare că e posibil să fie date publicităţii fragmente video de la intervenţia trupelor speciale.

29 oct. 2019, 09:55
Cum a eliminat SUA marii terorişti ai lumii, de la Osama bin Laden la Al-Baghdadi. Imagini şoc din timpul operaţiunilor VIDEO

Abu Bakr Al-Baghdadi a fost cel mai vânat om de pe planetă, iar zvonuri despre uciderea lui, neconfirmate ulterior, au apărut de cel puţin şase ori în presă. Duminică am avut însă prima reacţie oficială a unui înalt demnitar despre moartea liderului ISIS au fost furnizate de cel mai puternic om de pe planetă, Donald Trump.

Statele Unite ale Americii au făcut dreptate: Abu Bakr al-Baghdadi este mort. Al-Baghdadi a fost cel mai crud lider al terorismului și cea mai importantă țintă a politicii mele externe. A murit în momentul în care a ajuns într-o fundătură, într-un tunel. A plâns și s-a văitat tot timpul. Imobilul în care se ascundea fusese deja curățat: oamenii săi au fost ori omorâți ori capturați. Unsprezece copii au fost evacuați în siguranță, în vreme ce trei dintre ei au fost luați cu el.

Câinii noștri i-au luat urma în tunel dar, când el a ajuns în fundătură, și-a detonat vesta, omorându-i și pe cei trei copii. Noaptea trecută a fost o seară minunată pentru Statele Unite și pentru restul lumii. Un lider crud al terorismului a fost eliminat. Oameni nevinovați nu vor mai avea de suferit de pe urma lui. A murit ca un câine, a murit ca un laș. Lumea este acum un loc mai sigur fără el. Dumnezeu să binecuvânteze America„, a spus Donald Trump, care uletrior a adăugat că vor fi făcute publice imagini din timpul operaţiunii.

Abu Bakr Al-Baghdadi este cel mai mare lider terorist ucis de SUA, după Osama Bin Laden, în 2011.  Barack Obama, preşedintele de atunci al SUA, anunţa la mijlocul lunii mai, că liderul rețelei teroriste Al-Qaida, Osama bin Laden, a fost ucis. Operațiunea care a avut loc în Pakistan și în urma căreia liderul al-Qaida a fost ucis a fost desfășurată de un comando al forțelor speciale americane și a durat aproximativ 40 de minute. Osama a opus rezistenţă în timpul operaţiunilor şi a fost împuşcat în cap de forţele americane.

Capturarea lui Bin Laden:

Tot în 2011, dar în luna octombrie, a fost ucis şi dictatorul libian Muammar Gadhafi, din cauza unei răni la cap, provocată de un glonţ în cursul unui schimb de focuri la Sirt, oraşul său natal. „Când a fost găsit, el era în stare bună şi avea o armă. Când vehiculul a demarat, a fost prins într-un schimb de focuri între combatanţi pro-Kadhafi şi revoluţionari şi a fost ucis cu un glonţ în cap”, spunea un oficial libian.

Dictatorul irakian Saddam Hussein a fost capturat şi mai apoi spânzurat, în decembrie 2006. În 2003, după luni de cautare, trupele americane l-au gasit intr-o ascunzatoare subterana, pe 13 decembrie, in localitatea Ad-Dawr un mic oras agrar din Irak, situat in apropiere de orasul natal al lui Saddam Hussein — Tikrit. „A fost prins ca un şobolan” declara atunci un oficial al armatei americane. „Gaura de păianjen„, cum au numit fortele armate americane locul unde se ascundea Saddam Hussein, era o camera subterana, de dimensiunile unui sicriu mai mare.