Cum a evoluat Raluca Turcan, de la „fâţă” la „foarte bine pregătită profesional” în ochii lui Blaga

Două din cele patru funcții de prim-vicepreședinte al PDL ar trebui să fie ocupate de femei. Într-un interviu acordat Agerpres, liderul PDL Vasile Blaga a dat patru nume de colege "foarte bine pregătite profesional și politic", printre care și Raluca Turcan, care pare că a fost reevaluată de actualul președinte al PDL. Astfel, dacă Vasile Blaga spunea zilele trecute despre deputatul de Sibiu că are o prezență publică foarte bună, că este respectată în colegiu și în partid, Blaga nu a avut întotdeauna aceeași părere despre Turcan.

05 apr. 2013, 14:47
Cum a evoluat Raluca Turcan, de la „fâţă” la „foarte bine pregătită profesional” în ochii lui Blaga

Pe vremea când era secretar general al partidului, Vasile Blaga i-a transmis Ralucăi Turcan să-și vadă de treburile ei, fiind calificată de acesta, în fața colegilor, drept „fâță”. Raluca Turcan a confirmat conflictul verbal cu Vasile Blaga, însă cu mențiunea că acesta a făcut aluzie la „fâțe în general”.

„Ca să se înțeleagă că nu se referă la mine, domnul Blaga a precizat că se referă la fâțe în general, a zis că nu are nevoie de fâțe în partid„, a ținut să explice atunci Turcan.

La rândul său, la alegerile din partid din 2011, Raluca Turcan a criticat „lipsa de fair-play” a echipei lui Vasile Blaga și a luat apărarea colegelor sale, Monica Macovei și Elena Udrea, criticate de tabăra actualului președinte al PDL.

„La unele declarații mai acide, dar nu lipsite de fond și care punctau lucruri importante pentru partid, ale colegelor Monica Macovei sau Elena Udrea, susținători ai contracandidatului lui Emil Boc s-au grăbit să răspundă aruncând cu noroi, cu atacuri la persoană și cu atacuri la partid”, susținea deputatul PDL în 2011.

La alegerile interne de acum două săptămâni, Raluca Turcan a făcut parte din susținătorii lui Vasile Blaga în cursa pentru șefia PDL.