Cum a făcut „Chinezii au talent” vedetă dintr-un BRITANIC care a cântat cântece comuniste VIDEO

Un britanic de 30 de ani, Iain Inglis, a devenit vedetă peste noapte nu în ţara lui, ci în China, unde a participat la concursul "Chinezii au talent", pe care l-a câştigat interpretând cântece revoluţionare.

25 mart. 2013, 20:00
Cum a făcut „Chinezii au talent” vedetă dintr-un BRITANIC care a cântat cântece comuniste VIDEO

Originar din Ţara Galilor, Iain Inglis, care a părăsit Marea Britanie, a devenit peste noapte o celebritate în China, după ce a cântat cântece revoluţionare la concursul „Chinezii au talent”. Inglis a învăţat chineza şi cântecele comuniste cu ajutorul soţiei sale, care este chinezoică, scrie Daily Mail.

La concurs, a surprins publicul prin felul în care s-a prezentat. El a apărut îmbrăcat într-o uniformă a Armatei Roşii şi a cântat „Cel mai mult îmi place să citesc cărţile preşedintelui Mao”. Inglis a încântat milioane de telespectatori autohtoni cu prestaţia sa şi a ajuns în semifinală, unde a fost însă oprit să meargă mai departe, după ce „tovarăşii” s-au autosesizat. Partidului Comunist chinez nu i-a plăcut să audă cântece despre comunism cântate de un străin, mai scrie tabloidul britanic.

„Sunt înalt, sunt un străin alb, din Ţara Galilor care cântă cântece despre comunism în limba chineză”, spune asistentul universitar care este tentat să îşi facă o carieră artistică în China. Deja are oferte, iar o prestaţie a sa depăşeşte 6.000 de euro. 

Întreprinzătorul galez care vorbeşte trei limbi străine – chineza, rusa şi germana – trăieşte în China de 8 ani, unde s-a mutat imediat după ce a cunoscut-o, în avion, pe care care i-a devenit soţie. A învăţat singur să cânte cântece „roşii” după un CD cu asemenea muzică, intitulat „Socialismul este măreţ”.  Cuplul trăieşte în oraşul Sanya, de pe Insula Hainan.