Cum a fost tratat de colegi un profesor de muzică care a ieșit din grevă: „Nu vreți să știți ce mesaje am primit”

Un profesor de muzică a ales să iasă din grevă și a mărturisit că a fost aspru criticat de colegi fiindcă a decis să se întoarcă la catedră.

06 iun. 2023, 20:15
Cum a fost tratat de colegi un profesor de muzică care a ieșit din grevă: „Nu vreți să știți ce mesaje am primit”

„Sunt profesor de muzică, nu sunt membru de sindicat, dar am semnat pentru grevă în semn de solidaritate.Nu vreți să știți ce mesaje am primit pe grupul de Whatsapp al școlii, că de ce trebuie să vină copiii la școală pentru o oră, că e materie neimportantă…”, a declarat profesoara în emisiunea Deșteptarea de la Europa FM.

Citește și O nouă zi de grevă în școli și proteste ale profesorilor. Deca, după întâlnirea cu sindicaliști, elevi și părinți: 52,9% dintre angajați sunt în grevă. 15.000 de persoane au renunțat să mai protesteze de la 1 iunie

O altă profesoară de muzică, Antoaneta Luchian, de la Colegiul Național din Iași, care are o experiență de 18 ani în învățământ, e de părere că salarizarea e o condiție minimă pentru a atrage absolvenți de valoare în sistem.

„Atunci când tu oferi foarte puțin, nu poți să atragi calitate”, a spus ea.

Nivelul de pregătire al multor candidați e foarte redus la examenele de titularizare. „Am corectat în anii trecuți la examenele de titularizare. Nivelul de pregătire e foarte scăzut, foarte scăzut. În momentul în care citești teza, îți dai seama că acel om a fost în fața elevilor, cineva l-a lăsat să treacă acolo, iar pentru că nu ai ce să pui în loc, va rămâne în fața elevilor. Este groaznic ce se întâmplă”, a spus profesoara.

Citește și Continuă greva din Educație. Mesaj tranșant al profesorilor: „Am fost ‘răsplătiţi’ cu umilinţă şi batjocură!”

Profesoara a fost întrebată ce salariu are și a spus că, cu toate gradele didactice și gradația de merit, care înseamnă 25% în plus la salariu, plus ore suplimentare, primește aproximativ 4.500 de lei. Soțul ei, care are gradul 2, are un salariu de 3.500 de lei.

„Nu avem rate, avem 2 copii, avem nevoi de formare. Am trecut printr-o pandemie in care ne-am cumpărat toate sistemele, tot ce am avut nevoie, pentru că am fost doi profesori care am predat și 2 copii în online. Până ni s-a dat, noi a trebuit să ne facem treaba. (Vă descurcați cu banii?) Da, pentru că nu avem pretenții foarte mari. Eu nu mă plâng, nu vin să mă plâng, dar mă gândesc ce se întâmplă după ce eu voi ieși”, spune profesoara.