Cum a fost vindecat copilul de infecţia cu HIV: Primele 30 de ore au fost cheia succesului

Publicat: Miercuri, 06 Martie 2013 14:27 // Actualizat: Miercuri, 06 Martie 2013 14:38 // Sursa: RTV.net

Ştirea că un copil a fost vindecat de infecţia cu HIV a captat atenţia comunităţii ştiinţifice din întreaga lume, care speră că va reuşi să trateze toţi copiii bolnavi. Peste 3 milioane de copii sunt infectaţi cu virusul care cauzează SIDA.

Doctorii au făcut anunţul duminică şi spun că momentul intervenţiei - circa 30 de ore după naşterea copilului - a fost, cel mai probabil, cheia succesului.

"Tratamentul rapid a contribuit la vindecare, dar nu ştim dacă a contat doar asta şi vom face mai multe studii", a precizat Deborah Persaud, profesor asociat la Johns Hopkins Children’s Center şi autorul raportului despre bebeluş.

Actuala procedură pentru nou-născuţii infectaţi este un tratament cu doze mai mici de antiretrovirale până când testul de sânge, efectuat la vârsta de şase săptămâni, confirmă că bebeluşul are HIV. Dar, ştiind că bebeluşul avea şanse foarte mari să fie infectat, dr. Hannah Grey a decis să nu aştepte rezultatele şi a început tratamentul imediat ce bebeluşul a fost transferat la ea, la University of Mississippi Medical Center. Bebeluşul are acum doi ani şi jumătate şi nu prezintă semne ale infecţiei cu HIV.

Cercetătorii au fost uimiţi şi spun că este nevoie ca procedura să fie repetată, însă recunosc că tratamentul a funcţionat de minune. Persaud a oferit o ipoteză pe care vrea să o testeze alături de dr. Katherine Luzuriaga, imunolog la University of Massachusetts, în următoarele luni: virusul HIV se instalează în rezervoare unde rămâne în stare latentă.

"Dacă opreşti înmulţirea virusului foarte repede la un nou-născut, folosind terapia antivirală, practic ceea ce faci este să nu oferi şansa ca virusul să se instaleze în rezervoare", spune doctorul.

Cercetătorii suspectează că aceste rezervoare virale ar putea fi diferite la copii faţă de adulţi.

"Dacă scapă de virus înainte să ajungă la organele bebeluşului, experţii pot schimba dramatic felul în care tratăm bebeluşii născuţi de mame care au HIV", a spus şi dr. Josh Petrikin, de la Children’s Mercy Hospital din Kansas City, Missouri.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
15 mar 20:16
...oameni care au renunţat la terapie, dar care s-au vindecat din punct de vedere funcţional. Studiul vine după ce s-a aflat că o fetiţă de 2 ani a fost vindecată complet după un tratament administrat rapid, în SUA. Din păcate, cei mai mulţi oameni cu HIV nu află de...
06 mar 14:53
.../> … Source:   Cum a fost vindecat copilul de infecţia cu HIV: Primele 30 de ore au fost cheia succesului Tags: ...
1
EUR
4.8338
RON
08 Apr
noapte 3 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H