Cum a reacţionat familia tânărului ucis de Mario Iorgulescu după ce acestuia i s-a micşorat sentinţa: „Mai bine murea şi Mario şi ştiam o treabă!”

Judecătorii Curții de Apel București l-au condamnat, miercuri, pe Mario Iorgulescu la 13 ani și 8 luni de închisoare, sentinţă cu doi ani mai mică decât cea dată de Tribunalul Bucureşti. Decizia este definitivă și executorie, dar că fiul președintelui LPF se află în Italia, varianta oficială fiind aceea că este internat într-o clinică medicală.

19 oct. 2023, 15:42
Cum a reacţionat familia tânărului ucis de Mario Iorgulescu după ce acestuia i s-a micşorat sentinţa: „Mai bine murea şi Mario şi ştiam o treabă!”
Cum a reacţionat familia tânărului ucis de fiul şefului LPF după ce acestuia i s-a micşorat sentinţa: "Mai bine murea şi Mario şi ştiam o treabă!"

Cum a reacţionat familia tânărului ucis de fiul şefului LPF după ce acestuia i s-a micşorat sentinţa. Un apropiat al familiei lui Dani Vicol, tânărul de 24 de ani ucis în accident, a declarat pentru Cancan că Mario Iorgulescu ar fi meritat închis pe viață, deoarece, în opinia lui, a fost crimă cu premeditare: „Nu este deloc o sentință corectă, merita închisoare pe viață. Toată familia plânge de când s-a dat sentința. Dar asta este justiția din România. A fost crimă cu premeditare. Dar tatăl lui Mario a avut grijă să-și scoată fiul din țară și să-l țină în puf în Italia. Mi-e greu să cred că va veni în România să-și facă pedeapsa. Va avea grijă tăticul lui de acest lucru”.

Citeşte şi: Condamnarea lui Mario Iorgulescu, motivarea instanţei. Şoferul ucis consumase şi el cocaină, dar asta nu îl scapă de răspundere pe fiul şefului LPF

Instanța a mai decis că inculpatul trebuie să achite daune materiale în valoare de 50.000 de lei către Marinela Vicol, soția victimei, respectiv de 100.000 de lei, sumă care reprezintă daune morale, care ar urma să fie achitate de către asigurator, care însă se află în faliment: „Despre daune ce putem comenta? Aici nu mai e vorba de bani. Dar e bătaie de joc că asiguratorul, care e în faliment, trebuie să plătească bani. E incredibil!”.

Acesta a mai precizat că Gino Iorgulescu nu a oferit niciun ajutor familiei Vicol: ” În toți acești patru ani, nu am primit niciun ajutor de la familia Iorgulescu. Că l-am văzut pe marele Gino că a declarat că ne va susține, ne va oferi tot sprijinul. Nici vorbă. Un singur telefon am primit după accident, de la fratele lui Gino, Vincențiu. În rest nimic! L-am mai auzit, parcă, și pe Mario că va avea grijă de copiii victimei. Păi cum să acceptăm vreodată ca ucigașul tatălui copiilor să ne ajute? Niciodată! Mai bine ar fi murit și Mario în accident, cum a pățit Dani și știam o treabă”.

Citeşte şi: Mario Iorgulescu, condamnat definitiv la 13 ani şi 8 luni de închisoare. Fiul şefului LPF este fugit în Italia de patru ani

Pe 7 septembrie 2019, Mario Iorgulescu a mers la o petrecere, într-o localitate de lângă Capitală. În jurul orei 03:00, după ce s-a certat cu fosta lui iubită, fiul președintelui LPF s-a urcat la volan și a plecat spre București. La un moment dat, când circula cu 143 km/h, a intrat pe contrasens și a izbit frontal o altă mașină, condusă de Dani Vicol, care a murit pe loc. Doi copii au rămas orfani de tată. Potrivit testelor, Mario Iorgulescu se afla sub influenţa cocainei şi avea o alcoolemie de 1,96 g/l.