Cum a reuşit Adriana Iliescu să devină mamă la 66 de ani. Ce au descoperit medicii în uterul femeii când au tăiat-o la cezariană FOTO

Adriana Iliescu a devenit faimoasa la nivel international, dupa ce in anul 2005 a devenit mama pentru prima oara, la varsta de 66 de ani.

03 apr. 2017, 12:47
Cum a reuşit Adriana Iliescu să devină mamă la 66 de ani. Ce au descoperit medicii în uterul femeii când au tăiat-o la cezariană FOTO

Cu ajutorul tehnicii de inseminare artificiala, Adriana Iliescu a reusit sa duca o sarcina pana la termenul final, iar astazi, fetita ei Eliza a crescut si a implinit varsta de 12 ani.

Citeşte şi Adriana Iliescu şi-a scăpat fiica de sub control. Uite ce mesaje postează pe Facebook şi cum plănuieşte să chiulească

Intr-un interviu pentru publicatia qbebe.ro, Adriana Iliescu a vorbit despre provocarile cu care s-a confruntat in anii de dinainte de a ramane gravida si efortul care a urmat dupa.

Totul a pornit in anul 1991, atunci cand Adriana Iliescu a auzit de cazul unei femei in Italia care a reusit sa la varsta de 60 de ani sa ramana insarcinata prin fertilizare in vitro.

Urmatorii 14 ani aveau sa fie plini de incercari

„Am vazut adresa lor in ziar. Multa lumea spunea ca este o farsa de presa, dar eu am zis ca n-are cum. Am pus mana pe telefon si am vorbit cu ei la Roma, apoi am primit invitatie sa ma duc la consult. A fost ceva extraordinar, pana atunci nu mai fusesem in strainatate”, a povestit Adriana.

Cativa ani mai tarziu, ea a inceput primul tratament de fertilizare sub indrumarea prof. dr. Ioan Munteanu, directorul Maternitatii din Timisoara.

„Procedura nu este grea, dar a durat foarte mult sa-si dea seama ca la varsta mea mi se potriveste procedura unei femei de 35 de ani care nu poate ramane gravida. Nu a fost nimic special. Problema a fost frica doctorilor, dat fiind varsta mea”, explica pe scurt Adriana.

Citeşte şi Fiica celei mai bătrâne mame din România a şocat internetul. Eliza este de nerecunoscut

Desi oamenii de rand nu ii dadeau sanse unei femei de varsta ei sa devina mama, medicii au avut parte de o adevarata supriza in momentul in care au taia-o pentru operatia de cezariana.

Initial, toti se temeau ca placenta, fiind imbatranita, nu mai poate hrani copilul. Insa ceva miraculos s-a intamplat in cazul ei.

„Dar cand m-au taiat doctorii la cezariana, placenta mea era ca a unei femei de 35 ani. Citeam in fiecare seara rugaciuni cand imi luam pastila de endocrina. „Am avut instinctul matern, asemeni pestilor care se intorc in anumite locuri pentru a se reproduce. Am stiut ca si eu voi avea copii…”, a mai spus ea.