Cum a reuşit o pisică foarte grasă să se îmbarce în avion

Un pasager din Rusia a reușit să se îmbarce cu o pisică prea grea într-un avion al companiei aeriene Aeroflot, după ce a înlocuit-o în timpul controalelor de îmbarcare cu un alt animal.

13 nov. 2019, 12:13

Mihail Galin a povestit săptămâna trecută pe Facebook cum motanul său, Victor, a fost considerat ca fiind prea greu pentru a fi acceptat în cabină în timpul unei escale la Moscova, în timpul unui zbor din Letonia către Vladivostok, în Extremul Orient rus.

„La cântărire, animalul avea peste 10 kg, o greutate neautorizată în cabină”, în condiţiile în care limita la Aeroflot este de 8 kg, a explicat tânărul, potrivit Agerpres.

Pentru că nu putea să-şi abandoneze pisica, Galin a amânat plecarea din Moscova şi a început să caute o „pisică similară, dar mai uşoară”. A doua zi s-a întors la aeroport „cu pisica, cu dublura acesteia şi cu proprietarii” şi a reuşit să îşi facă check-in-ul la clasa business cu pisica sa, după ce prezentase dublura la îmbarcare.

Pe Facebook, tânărul a postat o poză în compania lui Victor, instalat confortabil în avion, cu un pahar de şampanie alături, potrivit Agerpres.

Însă Aeroflot nu a apreciat stratagema tânărului şi, după ce a apelat la imaginile furnizate de camerele de supraveghere, a dovedit că Victor a fost înlocuit în timpul îmbarcării „cu un animal similar, cu o greutate de 7 kg”.

Drept urmare, Aeroflot a luat decizia de a-l elimina pe tânăr din programul său de loialitate, anulându-i toate milele strânse în urma călătoriilor.

Potrivit conturilor sale de pe reţelele de socializare, Galin este un călător pasionat, presa rusă susţinând că acesta adunase 400.000 de mile, echivalentul unor zboruri în valoare de mii de euro.