Cum a reuşit un pasager fără experienţă să piloteze un avion privat. A aterizat fără probleme pe un aeroport din Florida

Un pasager fără experienţă a reuşit să piloteze un avion privat, după ce pilotul nu a mai putut continua cursa din cauza unei probleme medicale. Din fericire, totul s-a terminat cu bine, iar avionul a aterizat fără probleme pe aeroportul din Florida.

11 mai 2022, 15:44
Cum a reuşit un pasager fără experienţă să piloteze un avion privat. A aterizat fără probleme pe un aeroport din Florida

Cum a reuşit un pasager fără experienţă să piloteze un avion privat. O tragedia a fost la un pas să se întâmple, după ce pilotul unui avion privat a început să se simtă rău.

Un pasager fără experienţă a reuşit să piloteze un avion privat

Unul dintre pasagerii avionului a devenit un erou după ce a reuşit să piloteze singur aparatul de zbor. Văzând că situaţia a devenit critică, bărbatul a contactat controlorii de trafic aerian.

Citeşte şi ADMITERE 2022 în școli militare de aviație. Poți deveni pilot de elicopter sau avion

„Am o situaţie gravă aici. Pilotul meu a devenit incoerent şi nu am idee cum să pilotez avionul”, a spus pasagerul către controlorul de trafic aerian, care l-a ajutat să piloteze şi să aterizeze în siguranţă avionul pe aeroportul Internaţional Palm Beach din Florida.

„Încercaţi să ţineţi aripile la nivel şi să vedeţi dacă puteţi începe să coborâţi. Împingeţi înainte maneta şi coborâţi într-un ritm foarte lent.  Încercaţi să urmăriţi coasta fie spre nord, fie spre sud. Încercăm să vă localizăm”, i-a comunicat controlorul de trafic aerian pilotului de ocazie

Într-un alt mesaj capturat de LiveATC.net, un alt controlor de trafic aerian le-a comunicat altor avioane ce s-a întâmplat.

„Tocmai aţi asistat la efectuarea aterizării unui avion de către un pasager”, i-a spus operatorul turnului de control unui pilot al companiei American Airlines care aştepta să decoleze spre Charlotte, Carolina de Nord, scrie Adevărul.

Citeşte şi Un avion de acrobație s-a prăbușit în Prahova. Pilotul a decedat

„Ai spus că pasagerii au aterizat avionul? OH, Doamne. Bună treabă”, a spus pilotul companiei American Airlines.

Administraţia Federală a Aviaţiei a anunţat că două persoane se aflau la bordul avionului Cessna 208, atunci când pilotul s-a confruntat cu o „ posibilă problemă medicală”.

https://www.youtube.com/watch?v=Zpl3DIz9hAs