Cum a reuşit un român să parcheze maşina chiar într-un sit arheologic din Grecia. Amenda uriaşă care i-a putea strica vacanţa

Fără să ţină cont de nicio regulă, un român şi-a parcat maşina într-un sit arheologic din insula Thassos din Grecia. Mini-ul roşu înmatriculat în judeţul Bihor a atras imediat atenţia martorilor care au surprins în imagini parcarea tipic "românească".

20 aug. 2021, 20:05
Cum a reuşit un român să parcheze maşina chiar într-un sit arheologic din Grecia. Amenda uriaşă care i-a putea strica vacanţa

Modul în care a reuşit un român să parcheze maşina chiar într-un sit arheologic din Grecia a stârnit zeci de reacţii pe reţelele de socializare. Imaginea inedită a fost surprinsă pe staţiunea Limenas din insula Thassos de către o româncă stabilită în Grecia.

„Noroc că s-a găsit un român deştept să parcheze în situl arheologic. Când îşi primeşte amenda cât casa, cred că preda cheile de la maşină, că-i mai ieftină “rabla” decât “ruina” grecilor”, a scris pe Facebook, autoarea fotografiei inedite.

Cum a reuşit un român să parcheze maşina chiar într-un sit arheologic din Grecia. Ce amendă riscă

Potrivit legislaţiei elene, amenda pentru parcarea ilegală în Grecia se ridică la 80 de euro. Mai mult, poliţiştii rutieri vor ridica ridica numerele de înmatriculare care vor fi returnate numai după 20 de zile de la comiterea faptei. În cazul în care circulă pe drumurile din Grecia fără numere de înmatriculare, şoferul riscă o amendă şi mai mare, existând şi circumstanţe agravante.

Românul care şi-a parcat Mini-ul roşu cu numere de Bihor în apropierea sit-ului arheologic din Thassos ar putea primi o sancţiune uriaşă în cazul în care autorităţile elene vor stabili că, din cauza gestului acestuia, a fost distrus monumentul istoric din Limenas.

Citeşte şi: Primul deces cauzat de Covid, al unei persoane vaccinate, în Grecia. Bărbatul nu avea alte comorbidităţi sau probleme de sănătate

Dacă aveţi planuri de vacanţă, e bine să şţiţi că Grecia se află în continuare printre ţările cu risc epidemiologic ridicat.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința joi hotărârea CNSU numărul 61 pentru actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

În zona roșie au intrat: Republica Dominicană, Saint Lucia și Kosovo;

În zona galbenă au intrat:

• din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Maldive, Bahamas, Andorra, Insulele Virgine Britanice și Tunisia;
• din zona verde, în urma creșterii incidenței: Elveția, Macedonia de Nord, Liechtenstein, Azerbaidjan, Guam, Guernsey, Belize, Jamaica, Insulele Turks și Caicos și Bonaire, Saint Eustatius și Saba;

În zona verde au intrat: Indonezia, Columbia, Bermuda, Namibia și Kârgâzstan.

Lista intra în vigoare la data de 22.08.2021, ora 00.00.

Citeşte şi: Lista ţărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Alte trei state au intrat pe lista roşie