Cum a scăzut numărul infectărilor cu COVID-19 în România. Dr. Mahler: „Cei care știu că sunt bolnavi se testează cu antigen și nu mai vin la spital”

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului "Marius Nasta" din Bucureşti, a avertizat că folosirea testelor rapide cu antigen a devenit un fenomen în România. În aceste condiţii, oamenii care ştiu că sunt bolnavi se testează cu antigen, nu mai vin la spital pentru confirmare, motiv pentru care sunt influenţate datele privind transmiterea comunitară a virusului SARS-COV-2.

30 dec. 2020, 11:06
Cum a scăzut numărul infectărilor cu COVID-19 în România. Dr. Mahler: „Cei care știu că sunt bolnavi se testează cu antigen și nu mai vin la spital”
Dr. Beatrice Mahler

Dr. Beatrice Mahler a vorbit despre motivul pentru care a scăzut numărul infectărilor cu COVID-19 în România şi despre cum testele rapide cu antigen au devenit un „fenomen”.

„Dacă oamenii vor dori să-și facă testarea PCR, da, dacă vor rămâne doar cu testarea antigen, care a ajuns să fie aproape un fenomen, oamenii știu că sunt bolnavi, se testează cu antigen, dar nu mai revin în spital pentru confirmare, probabil că nu vom avea statistic această oglindă a realității transmiterii comunitare” , a explicat dr. Mahler, conform Digi24.

Medicul a avertizat că spitalul „Marius Nasta” este ocupat 100%”

„Nu simțim o relaxare la nivelul Institutului Nasta”, a afirmat managerul Institutului „Marius Nasta” din Bucureşti, conform sursei citate.

Citeşte şi: Trebuie să faci vaccinul anti-COVID dacă ai avut boala? Explicaţiile dr. Beatrice Mahler: „Eşti protejat de anticorpii produşi de organism”

A scăzut numărul infectărilor cu COVID-19 în România, însă urmează un nou val. „Probabilitatea este mare că să ajungă acest al treilea val”

Dr. Mahler susţine că este de aşteptat să urmeze un nou val de infectări în România.

„Dacă ne uităm la ce se întâmplă în țările din Europa, și la noi probabilitatea este mare că să ajungă acest al treilea val”, a explicat medicul.

Cât despre noua tulpină de COVID-19 care s-a răspândit în Europa, medicul Beatrice Mahler a afirmat că vaccinul împotriva noului coronavirus acoperă şi această variantă a visurului SARS-COV-2.

A început vaccinarea anti-COVID-19 la Institutul „Marius Nasta”

Miercuri a început vaccinarea la Spitalul „Marius Nasta” din Capitală. Aproape 350 de persoane, adică jumătate dintre angajaţii Institutului, vor face vaccinul anti-COVID.

Potrivit Agerpres, primele persoane vaccinate sunt decanul de vârstă al Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, prof. dr. Florin Mihălţan, studentul voluntar Marian Nae, cel mai tânăr membru al echipei de la „Marius Nasta”, şi Daniela Voinea – asistent medical care a trecut prin infecţia COVID.

„Ca medic şi mamă consider că vaccinarea înseamnă responsabilitate faţă de viaţa noastră şi a celor de lângă noi”, afirmă dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului.