Cum afli dacă cineva te găseşte atrăgătoare, potrivit ştiinţei

Ce părere au ceilalţi despre tine, acesta este poate cel mai presant gând al omului. Consumăm multă energie şi timp întrebându-ne dacă ceilalţi ne găsesc atrăgători sau dacă colegii de la birou au remarcat stupizenia rostită în ultima şedinţă. Nu putem citi gândurile altora, dar există o modalitate prin care ne putem da seama dacă suntem atractivi sau nu în ochii cuiva.

23 mai 2016, 14:52
Cum afli dacă cineva te găseşte atrăgătoare, potrivit ştiinţei

Un specialist în analiză comportamentală, Nicholas Epley, şi un psiholog de la o universitate din Israel, Tal Eyal, dezvăluie o tehnică fascinată pentru a intra în mintea celorlalţi.

Esenţa acestei tehnici constă în faptul că oamenii se percep pe sine total diferit de cum îi percep pe alţii. Tind să se examineze cu atenţie, privind lucrurile mult mai în detaliu decât cerceatează acţiunile şi înfăţişarea celorlalţi. Asta pentru că deţinem un volum vast de informaţie despre noi şi aproape inexistent despre ceilalţi.

„Suntem experţi în noi înşine, iar ceilalţi nu sunt. Asta ne face să înţelegem cu greu cum arătăm în ochii altora”, a declarat Epley pentru The Independent.

Cei doi oameni de ştiinţă explică că multe dintre greşelile pe care le facem atunci când judecăm cum alţii ne percep reies din acest dezechilibru, din discrepanţa dintre felul în oamenii se percep pe sine în cel mai mic detaliu şi modul mult mai abstract în care îi percep pe ceilalţi.

Citeşte mai mult pe feminis.ro