Cum afli dacă îţi este spionat calculatorul

Un ONG britanic a creat un site care le permite oamenilor din întreaga lume să afle dacă le-a fost spionat calculatorul de către serviciile de informaţii britanice sau americane. Privacy International militează pentru apărarea drepturilor omului, în special contra violării vieţii private.

17 feb. 2015, 13:26
Cum afli dacă îţi este spionat calculatorul

Cei care cred că au un computer care este infectat, pot intra pe site-ul Privacy Intenational pentru a verifica. „Aţi dat un telefon, ati trimis un e-mail sau ati folosit internetul? Sigur că da. Atunci este foarte posibil să fi fost interceptat de NSA, care a împărţit informaţiile cu britanicii”, scrie pe home-page-ul site-ului.

ONG-ul îşi propune să strângă informaţii cu ajutorul acestei platfome, pentru a le prezenta apoi justiţiei britanice. Tribunalul va fi obligat să informeze persoanele în cauză, dacă este în măsură să spună că le-au fost colectate în mod ilegal informaţile. Procesul ar putea dura luni de zile, poate chiar ani.

La începutul acestei luni, un tribunal britanic a stabilit că serviciile secrete britanice au spionat cetăţeni, până în luna decembrie a anului trecut. Directorul adjunct al Privacy International, Eric King, s-a declarat mulţumit de verdictul dat de judecătorii britanici. El spune că supravegherea de masă înseamnă strângerea constantă de informaţii personale a milioane, poate chiar miliarde de oameni, iar tribunalul nu putea fi mai clar de atât.

Citeşte mai mult pe infomond.ro