Cum ajung unii bugetari la salarii fabuloase. Cine primeşte spor pentru „degete obosite” pentru că lucrează la calculator

Scrisul la calculator solicită articulațiile şi oboseşte degetele, iar angajaţii fac febră musculară la degete. NU este o glumă, ci explicaţia halucinantă dată de DSP Bacău pentru a ajustifica un spor de 12% la salariu.

10 dec. 2022, 09:07
Cum ajung unii bugetari la salarii fabuloase. Cine primeşte spor pentru „degete obosite” pentru că lucrează la calculator

Mii de bugetari pot beneficia de un salariul de bază mărit cu peste 50%, în timp ce alţii ar putea să meargă până aproape de dublarea lui, dacă însumează mai multe sporuri și indemnizații. Sunt artificiile prin care unii bugetari primesc luna salarii fabuloase.

Citeşte şi: Sporurile de la stat dublează salariul. Artificiul prin care sute de mii de bugetari îşi măresc lunar leafa. Cine ia spor „de soţie” sau „de confidenţialitate”

Un exemplu de spor nesimţit este cel pentru „degete obosite”. Sporul de 12.5% din salariu se acordă angajatilor de la DSP Bacău pentru că „lucrează la calculator”, dar şi altor instituţii din alte judeţe, potrivit Antena 3. Şi Poliţia locală primeşte spor de calculator.

„Problema este modul în care se certifică condițiile vătămătoare care declanșează acordarea acestor sporuri. Refuz să cred că tastatura unui calculator sau ecranul unui laptop sunt de natură să pericliteze sănătatea unui funcționar public”, a spus prefectul județului Bacău, Lucian Bogdănel, la Antena 3.

Lista sporurilor, primelor şi indemnizaţiilor pe care Guvernul le taie din 2023. Care sunt cei mai afectaţi români

Şi unele sporuri de genul acesta vor continua să fie încasate şi anul viitor. Prin Ordonanţa trenuleţ, Guvernul vrea să mențină în anul 2023 cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, primelor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte din salariul brut lunar cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2022, în măsura în care personalul ocupă aceeași funcție și își desfășoară activitatea în aceleași condiții.