Cum alegem peria de păr potrivită în funcţie de tipul de păr

Fie ca ai parul fin (subtire), cret, par uscat sau par gras, trebuie sa alegi peria de par potrivita pentru tipul tau de par.

20 dec. 2014, 05:52
Cum alegem peria de păr potrivită în funcţie de tipul de păr

Exista o varietate de perii pentru par, din cauciuc, lemn, metalica, cu dinti rari sau desi, peria de par trebuie folosita in functie de tipul de par.

Parul fin, subtire, slab, drept. Cand ne referim la acest tip de par ne referim in special la structura acestuia, la textura lui si la dimensiunea firului de par. De multe ori auzim oameni care se plang de acest tip de par, fie ca spun ca este prea slab si se lipeste de cap, fie ca este imposibil de coafat.
Pentru acest tip de par este nevoie de o perie de par a-i da volum. Trebuie o perie de dimensiune medie, cu o perna de cauciuc, cu dinti moi, pentru a oferii atat volum, cat si confort celei care o utilizeaza.
Parul cret. Parul cret necesita o ingrijire mai atenta. Cu o singura miscare gresita acesta poate arata dezastruos si sa devina inconfortabil pentru purtatoare. Pentru acest tip de par este recomandata folosirea unui pieptene cu dinti largi. Acesta il ajuta sa se descurce mai rapid avand un efect de degete subtiri care trec printre firele de par.

Continuarea pe Lyla.ro