Cum alegi sportul potrivit pentru copil?

Cei mici au atâta energie încât la sfârşitul zilei cazi lat, uneori fără să mai ai puterea să faci un duş sau să-ţi ridici şi al doilea picior în pat. Abia aştepţi să se facă un pic mai mărişori ca să-i dai la un sport, să-şi mai consume din energie într-un mod constructiv, nu doar ca să încerce să deschidă frigiderul şi să-şi pună supa-n cap.

13 sept. 2016, 19:56
Cum alegi sportul potrivit pentru copil?

Insa cum alegi sportul pe care sa-l practice copilul? Sigur, primele considerente sunt cel financiar si cel practic: degeaba vrei sa fie Michael Phelps daca n-ai bazin acoperit in oras. Te orientezi catre ce ai la indemana. Din fericire, chiar si in orasele mici ai optiuni multiple.
Stiu mame foarte intelepte care si-au indrumat copiii unici numai catre sporturi de echipa, pentru a-i incuraja sa-si faca prieteni, sa invete sa functioneze intr-o echipa, sa relationeze si sa lucreze cu persoane diferite de ei, sa invete sa faca fata in mod civilizat si corect conflictelor inerente lucrului in echipa si, daca e cazul, sa-si descopere si sa-si dezvolte capacitatile de lider si de rezolvare a conflictelor.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.