Cum alegi sportul potrivit pentru copil?

Cei mici au atata energie incat la sfarstul zilei cazi lat, uneori fara sa mai ai puterea sa faci un dus sau sa-ti ridici si al doilea picior in pat. Abia astepti sa se faca un pic mai marisori ca sa-i dai la un sport, sa-si mai consume din energie intr-un mod constructiv, nu doar ca sa incerce sa deschida frigiderul si sa-si puna supa-n cap. 

09 aug. 2019, 06:25
Cum alegi sportul potrivit pentru copil?

Cum alegi sportul pe care sa-l practice copilul?

Sigur, primele considerente sunt cel financiar si cel practic: degeaba vrei sa fie Michael Phelps daca n-ai bazin acoperit in oras. Te orientezi catre ce ai la indemana. Din fericire, chiar si in orasele mici ai optiuni multiple.

Stiu mame foarte intelepte care si-au indrumat copiii unici numai catre sporturi de echipa, pentru a-i incuraja sa-si faca prieteni, sa invete sa functioneze intr-o echipa, sa relationeze si sa lucreze cu persoane diferite de ei, sa invete sa faca fata in mod civilizat si corect conflictelor inerente lucrului in echipa si, daca e cazul, sa-si descopere si sa-si dezvolte capacitatile de lider si de rezolvare a conflictelor.

Mai mult, pana la antrenor, toti adultii cu autoritate din viata copilului (parinti, profesori) au ca rol primordial impunerea disciplinei, iar antrenorul e primul adult care „face parte din echipa”, il simt ca fiind de-al lor, si, conform unui studiu al Universitatii din Florida, asta va avea un impact pozitiv asupra relatiilor copilului cu toti adultii, facandu-l sa se simta mai in largul lui cu ei, mai deschis.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.