Cum alungi kilogramele în plus la menopauză

Odată cu vârsta, corpul suferă anumite modificări atât din punct de vedere hormonal, cât și al aspectului. La menopauză, organismul are nevoie de un ajutor mai mare pentru a putea funcționa în parametri normali.

04 iul. 2017, 09:09
Cum alungi kilogramele în plus la menopauză

Cu cât te apropii mai mult de menopauză, organismul va pierde mai mult din cantitatea de estrogen, aspect ce poate fi remarcat mai ales datorită surplusului de kilograme ce începe să se instaleze mai ales în zona abdominală.

Din nefericire, grăsimea mai ales cea abdominală reprezintă un adevărat risc pentru sănătatea ta, pe lângă aspectul deranjant și inestetic, organismul va fi supus oricând riscului de a dezvolata afecțiuni precum diabetul, hipertensiune arterială sau colesterol.

Grasimea din zona abdominală are nu doar un aspect inestetic, dar si un risc crescut pentru infarctul miocardic, diabetul zaharat.

De ce la menopauză slăbești mai greu?

În primul rând trebuie să ții cont de fluctuațiile hormonale, acestea sunt cele mai vinovate de greutatea și aspectul tău corporal. În plus odată cu vârsta se pierde și din masa musculară, tocmai din cauza modificărilor hormonale și a lipsei activității fizice constante.

Sportul nu are vârstă, nu ține cont de sex sau de religie. Este sănătate curată. Unul din aspectele de care trebuie să ții cont este faptul că sportul va evita cu brio îstalarea somnului ineficient sau a insomniilor ce apar odată cu vârsta. Și da, există o legătură destul de puternică între odihnă și greutate. În cazul în care nu dormi suficient, organismul nu va putea să își refacă resursele energetice și va încerca să le obțină din alte surse, cel mai adesea fiind mâncarea nesănătoasă sau poftele păcătoase.

Unde mai pui că în această perioadă organismul poate căpăta o rezistență crescută la insulină, un alt factor care contribuie la îngreunarea procesului de pierdere a surplusului de kilograme.

Cum slăbim la menopauză?

Pe baza acestui fenomen s-au efectuat numeroase studii, observându-se faptul că personale care au renunțat la dulciuri, băuturi carbogazoase, optând pentru un consum crescut de legume și fructe rezultatele au fost mai mult decât bune.

Dietele cu un nivel scăzut de carbohidrați par a fi soluția optimă pentru a scăpa de surplusul de kilograme și mai ales pentru a elimina grăsimea abdominală. Societatea Americană de Nutriție a ajuns la concluzia că un nivel scăzut de carbohidrați va ajuta considerabil la distribuirea grăsimii și la metabolizarea glucozei, aspect destul de bun pentru organismul tău.

Mișcarea, mai ales plimbările prin parc sau activități simple precum mersul pe bicicletă te vor ajuta să depui un efort mai mare și să consumi mai multe calorii.

Dieta mediteraneană reduce apariția bolilor cardiace

Specialiștii susțin că acest tip de dietă este corespunzător atunci când vrei să scapi de neplăcutele kilograme. Această dietă minune cuprinde un consum constant de ouă, nuci, semințe, legume, lactate, pește, ierburi aromate, fructe de mare și mult ulei de măsline.

Trebuie să scoți definitiv din alimentația ta zaharurile de orice fel, alimentele procesate, de tip fast food. Salatele sunt la ordinea zilei, peștele este principala sursă de proteină și un bun adjuvant al sănătății tale cardiace.

Vegetarienii își mențin mai ușor greutatea

Cert este faptul că atunci când ai grijă de alimentația ta și te hrănește adaptat la vărsta, condiția ta fizică și activitățile pe care le desfășori, obții cele mai bune rezultate.

Pentru asta a fost analizat un grup de femei aflate la menopauză, observându-se o pierdere semnificativă a greutății lor corporale în urma regimului vegetarian.

Deși trebuie specificat faptul că această formă de dietă vegetariană este una mai light la menopauză fiind permise consumul de lactate și ouă. Practic, elimini tot ce înseamnă alimente procesate, carne și grăsimi.

Este important ca să respecți un progam de activitate sportivă, nu te sfi să dai o tură de parc sau să mergi două stații de autobuz pe jos cel puțin în fiecare zi.

Orice activitate cardio, care îți va face pulsul să crească nu poate decât să îți fie benefică.

Alimentația combinată cu mișcare te vor ajuta să te odihnești mai bine și să scapi de surplusul de kilograme sau problemele hormonale.

Află ce tratamente naturiste te protejează de menopauză AICI