Cum ar arăta România cu Ion Ţiriac în funcţia de premier. Ce crede afaceristul că s-ar întâmpla, dacă i-ar lua locul Vioricăi Dăncilă

Într-un interviu acordat revistei Capital Ion Țiriac a răspuns într-un mod insolit întrebării referitoare la cum ar arăta România cu el premier.

09 ian. 2019, 12:32
Cum ar arăta România cu Ion Ţiriac în funcţia de premier. Ce crede afaceristul că s-ar întâmpla, dacă i-ar lua locul Vioricăi Dăncilă

Probabil că ar arăta cu degetul, pentru că după o lună, două, trei m-ar fi împușcat cineva pentru că nu sunt totalitar și sunt pentru o democrație, dar o democrație în două sensuri, nu numai cu drepturi, dar și cu îndatoriri„, a fost răspunsul lui Ion Ţiriac la întrebarea cum ar arăta România cu el în funcţia de prim-ministru.

Întrebat cum crede că vor vota românii la următoarele alegeri, în cadrul aceluiași interviu, Țiriac spus: „Oamenii de la noi din ţară încă nu votează pentru. Niciodată! Oamenii votează numai contra. Dacă majoritatea a votat treaba aia, asta e, fie că îţi place sau nu, te supui. Dacă nu înţelegi asta, înseamnă că avem nişte handicapaţi care sunt în politică, dar este imposibil să fie toţi handicapaţi.

În România principala problemă este că noi nu avem pe unul care să stea în picioare. Și atunci, eu nu sunt nici PSD, nici PNL, nici nimic. Iar întrebarea este, e Viktor Orban Hitleristul Europei? Deocamdată el apără interesele Ungariei de la A la Z şi, cu tot respectul, când se duce la Bruxelles, stă în picioare. Și atunci cum să-l critici pe Orban? Pe mine mă stupefiază şi treaba asta. Nu sunt toţi perfecţi. Dar este el imperfect pentru că a făcut un contract cu Putin de 3 miliarde. Dar câte miliarde credeţi dumneavoastră că are Germania cu Rusia în fiecare an? Multe de tot. Evaluaţi numai contractul Nord Stream, al doilea gazoduct pe care îl fac acum.

Nouă nu ne trebuie fricţiuni cu Rusia în ziua de astăzi. Pentru că este lângă noi, aici la 100 de km. Și, dacă se supără cumva şi îţi închide puţin robinetul, apare o problemă măricică. Și dacă nu înţelegi asta din funcţia pe care o ocupi şi nu te pricepi, mai bine laşi pe altul”, a spus Ion Țiriac pentru Capital.